Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Daraktoriai, knygnešiai, žandarai – pradinių klasių mokiniams sunkiau suvokiamos sąvokos. Mokytoja siekdama, kad mokiniai artimiau susipažintų su dvidešimtame  amžiuje išleistomis knygelėmis,  Raseinių krašto istorija, įvykiais, vykusiais po 1863 m. Raseinių krašte, knygnešių didvyriškumu, kartu su 4bk klasės mokiniai lankėsi Raseinių krašto istorijos muziejuje, dalyvavo edukacinėje veikloje.

Visiems buvo sunku skaityti lietuviškus žodžius, parašytus rusiškomis raidėmis.  Greitai įvertinome, kodėl pirmiausiai reikėjo išmokti abėcėlę. Sėdėdami ant neįprastų kėdžių vartėme ir skaitėme senas knygeles, domėjomės praeitimi. Stiprėjo vaizdiniai apie to laikotarpio įvykius. Atidžiai klausėmės pasakojimo apie pasiaukojantį ir labai pavojingą  knygnešių darbą.

Įdomiausia mokiniams buvo patiems patirti knygnešių darbo specifiką, atsakingumą, pavojingumą žaidžiant knygnešiais ir žandarais. Sveikinome žaidimo nugalėtojus – geriausius knygnešius ir knygnešes. Po tokios pamokos mokiniai turėjo daug ką papasakoti ir tėveliams, ir draugams.

Kokia didi Lietuvos praeitis... Knygnešių didvyriškas pavyzdys... Mokiniams ugdomas pasididžiavimo jausmas Lietuvos praeitimi ir jų protėviais.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Ramutė Mockuvienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis