Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Ilgai lauktos vasaros atostogos po įtemptų mokslo metų jau buvo prasidėjusios, kai gavau kvietimą į Dubysos regioninio parko direkcijos surengtą edukacinį renginį „Šiapus ir anapus Dubysos“.  Net nedvejodamas sutikau jame dalyvauti. Renginyje dalyvavo ir mūsų mokyklos  8 a klasės mokiniai (klasės vadovė J. Kilkiuvienė). Prieš renginį aplankėme Betygalos muziejų, grožėjomės ten gyvenusių menininkų kūrybos darbais.

Edukacinio renginio metu ypač išradingi, kūrybingi ir sumanūs buvo 8a klasės mokiniai, kurie supažindino šventės žiūrovus su žemaitiška tarme, minė mįsles, dainavo žemaitiškas daineles, domėjosi vietinių gyventojų tarme, pasakymais, senoviniais žodžiais.

Man įdomus ir svarbus mano tėvų, senelių, prosenelių paveldo pereinamumas, todėl domiuosi etnografija, liaudies tradicijomis ir muzika. Kad renginys būtų nuotaikingesnis, sugrojau keletą smagių melodijų senoviniu instrumentu – Peterburgo armonika. Ypač renginio dalyviams ir žiūrovams buvo įdomi mano papasakota istorija apie tai, kaip šios armonikos atsirado Lietuvoje.

Džiugu, jog Dubysos regioninio parko direkcija ateityje žadėjo surengti dar ne vieną tokio pobūdžio renginį.

Dainius Maslauskas, 10 a klasė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis