Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Gražų, ankstyvą rugsėjo 23 dienos rytą 4bk klasės mokiniai išvyko į Šiaulius.  Kur šį rudenį keliauti, mokiniai rinkosi patys. Tvirtai nutarė, kad nori ne tik pamatyti, išgirst, bet ir išbandyti. Pirmoji išvykos stotelė buvo Šiaulių šokolado fabrikas  „Rūta“. Jau metus Šiauliuose veikiančiame šokolado muziejuje ne tik susipažinome su 4000 metų senumo šio delikateso istorija, bet ir kompiuteriu žaidėme su šokoladu susijusius žaidimus, patys mokėmės gaminti šokoladinius skanėstus. Pirmiausiai susipažinome su šokolado istorija, sužinojome, kaip šokoladą gamino majai ir actekai, kaip šokoladas ir jo vartojimo tradicijos keitėsi bėgant amžiams, išgirdome apie pirmuosius Lietuvos šokolado fabrikus ir daugiau sužinojome apie ilgiausiai šalyje veikiantį saldainių fabriką „Rūta“. Žiūrėjome filmą apie šokolado gamybą nuo kakavos pupelės iki šokolado plytelės. Susipažinę su šokolado istorija, keliavome į edukacijų salę, kur gaminome saldainius su įdaru, po to ragavome  unikalius saldainius.

Antroji stotelė – Saulės laikrodžio aikštė. Apžiūrėjome Stanislovo Kuzmos paauksuotą, bronza padabintą beveik keturių metrų aukščio skulptūrą „Šaulys“, vadinamą „Auksiniu berniuku“.

Tręčioji stotelė - Dviračių muziejaus – vienintelis toks muziejus Lietuvoje. Jame veikianti ekspozicija „Dviratis technologijų pasaulyje“ supažindino su dviračio atsiradimo istorija ir jo raida. Kiekvienas tapo aktyviu dalyviu, galinčiu susipažinti su dviračio istorija ir išmėginti šios transporto priemonės teikiamas pramogas.

Tiems, kurie norėjo pasivaržyti, pirmajame muziejaus aukšte jėgas išmėgino interaktyviame stende „Amžių lenktynės“. Vaikams daug džiaugsmo suteikė varžybos šiuolaikiniu dviračiu ir pagal beveik penkių šimtmečių senumo brėžinius naujai padarytu mediniu dviračiu. Lenktyniaujant monitoriuje matėme, per kokį laiką, kokį atstumą, kokiu greičiu važiuota ir kas laimėjo.

Mokiniai parsivežė ne tik daug įspūdžių,  namo grįžo su nemažu lauktuvių krepšeliu, kuriame sudėta vaikų fantazija, darbas, nuoširdumas, padėka. 

4bk klasės mokytoja Ramutė Mockuvienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis