Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Nors karšti saulutės spindulėliai skelbia vasaros pradžią, mokyklos pradinių klasių mokinių aukšte netyla linksmas šurmulys. Birželio 2 – 6 d. dienomis čia veikė dieninė gabiųjų mokinių vasaros poilsio stovykla „Smalsučiai“. Jau antri metai šią stovyklą mokiniams organizuoja pradinių klasių mokytojos metodininkės Gražina Šimkevičienė ir Dalia Kosienė.  Stovykloje vaikai turiningai ilsisi, aplanko įdomiausias  gimtojo miesto ir rajono vietas, užsiima kūrybine veikla, susipažįsta su įvairių profesijų žmonėmis.

Pirmą stovyklavimo dieną vaikai aplankė Raseinių krašto istorijos muziejų, susipažino su atnaujintomis ekspozicijomis ir dalyvavo edukacinėje programoje. Stovyklautojai mokėsi velti iš vilnos, kūrė paukštelį iš įvairių gėlių, žolelių. Dėkojame muziejininkėms Linai Vapsevičienei, Linai Kantautienei, Loretai Kordušienei už puikias pamokas.

Vaikams ypač patiko išvyka į Nemakščių Aštuonračio muziejuką. Stovyklautojai susipažino su begale įvairiausių senovinių įrankių, daiktų ir patys galėjo pavažiuoti su aštuonračiu. Grįždami aplankėme Nemakščių Lurdą, Molavėnų piliakalnį.

Po Jūkainių geomorfologinį draustinį stovyklautojus lydėjo Viduklės girininkijos girininkas R. Juzikis. Jis ne tik supažindino su draustinyje augančių medžių rūšimis, bet ir parodė, kur pasislėpęs tūno labai retas vabalas. Kelionė pažintiniu taku neprailgo – girininkas nuotaikingai pristatė medžio skulptūras, pasakojo istorijas. Pasiekę poilsiavietę, stovyklautojai atsipūtė žaisdami judriuosius žaidimus.

Kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“ vaikai turėjo galimybę paplaukioti baseine. Paskutinę stovyklos dieną „Smalsučių“ laukė išvyka į Kelmės krašto muziejų. Čia stovyklautojai susipažino su indėnų buitimi, gyvenimo būdu, žaidimais. Kiekvienas galėjo išmėginti rankos tvirtumą ir akies taiklumą šaudant iš tikro indėniško lanko į taikinį. Gerdami ant laužo virtą indėnišką arbatą ir skanaudami magiškų sausainių, vaikai apgailestavo, kad taip greitai prabėgo penkios dienos. Mokytojos Dalia ir Gražina įteikė stovyklos „Smalsučiai“ baigimo diplomus, o stovyklautojai dėkojo mokytojoms už įdomią veiklą.

Iki kitos vasaros, „Smalsučiai“!


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis