Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Gegužės 28 dieną 3bk klasės mokiniai lankėsi Vinetu kaime. Čia dalyvavo pažintinėje - pramoginėje programoje: pamatė autentišką indėnų stovyklavietę, susipažino su indėnais, o vadas Vinetu liepė visiems išsirikiuoti gyvatėle, žygiuoti ir indėniškai skanduoti.

Buvo labai smagu. Veidus visiems išpiešė indėniškais simboliais. Indėnų vadas Vinetu pakvietė į palapinę TIPI ir papasakojo, kaip indėnai sugalvodavo vaikams vardus, supažindino su indėnų  kultūra, apeigomis, tradicijomis, ritualiniais šokiais, žaidimais ir ginklais. Smagu buvo žaisti indėniškus žaidimus, įveikti kliūčių ruožą,  dainuoti jų dainas. Įdomiausia buvo šaudyti iš lanko ir spjaudyklės.

Su indėniškais vardais, išpieštais veidais atvykome į Kretingos žiemos sodą. Gidė įdomiai pasakojo  apie augančius augalus. Grožėjomės jais ir nenorėjome išeiti.

Aplankėme vandens malūno ekspoziciją  „Saulės ratu“, išgirdome tikrą žemaitišką kalbą. Po to keliavome į edukacinį užsiėmimą, kuris vyko Kretingos muziejaus Tradicinių amatų centre. Susipažinome su saldainių gaminimo tradicijomis, pamatėme visą šio skanėsto gimimo procesą, patys savo rankomis gaminome karamelinius saldainius ir išmokome juos gražiai įpakuoti.  Mūsų pagaminti saldainiai –  dovana Sau.

Įgiję naujų žinių, linksmi, dalindamiesi įspūdžiais, grįžome namo.

Ramutė Mockuvienė, pradinio ugdymo mokytoja


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis