Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Gegužės 31-osios  saulėtą rytą 35 dviračių turizmo entuziastai rinkosi Žemaičio aikštėje į žygį ,,Piliakalnių link“. Žygyje dalyvavo penki mūsų mokyklos atstovai - Ignas Račas (6b), Deimantė Kvietkutė (6a), Aurimas Matelis (8b), Gytautas Urbonas (8b) ir kūno kultūros mokytojas Aidas Kavaliauskas.

Iš Žemaičio aikštės pajudėjome Padubysio piliakalnio link. Pasigrožėję vaizdais vykome į Maironio tėviškę, kur muziejininkė papasakojo apie Maironį, jo gimtinę ir  kūrybą. Kitas sustojimas- Maslauskiškių vandens malūnas. Po ekskursijos po malūną, vykdami į Betygalą, įveikėme dvi vandens kliūtis. Betygalos bendruomenės namuose visų laukė pietūs – krosnyje keptas kugelis!

Sočiai ir skaniai pavalgę, apžiūrėjome Betygalos piliakalnį. Pro Šv. Jono šaltinį vykome link „beždžionių“ tilto per Dubysą. Ten dalyvių laukė staigmena –Aukštaitijos- Žemaitijos pasienio postas. Rūstūs „pasieniečiai“ išduodami žemaitiškus pasus labai rimtai ir kruopščiai vykdė savo pareigas - domėjosi dviratininkų praeitimi, kelionės tikslais, tikrino įtartinų keliautojų bagažą… Įveikę griežtą pasienio kontrolę ir sėkmingai persikėlę per pasvirusį Betygalos „beždžionių“ tiltą, vykome į kaimo turizmo sodybą ,,Rokynė“. Joje mūsų laukė užkandžiai ir poilsis. Po atsisveikinimo ir padėkos žodžių žygio dalyviai dviračiais ar mašinomis išsiskirstė. Tarp norinčių grįžti namo dviračiais buvo trys mūsų mokyklos atstovai - Deimantė Kvietkutė, Ignas Račas  ir Aidas Kavaliauskas.

Dviračių žygio dalyviai pavargę, bet nepraradę geros nuotaikos, grįžo namo. 


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis