Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

2014 m. gegužės 4–10 d. Lietuvoje ir visame pasaulyje vyko Visuotinė veiksmo savaitė – kampanija, siekianti atkreipti visuomenės ir politikų dėmesį į kokybiško neįgaliųjų ugdymo svarbą ir būtinybę inkliuzinį neįgaliųjų ugdymą pripažinti visiškai integruoto ugdymo privalumu. Visuotinės veiksmo savaitės veiklas Lietuvoje koordinavo LR Švietimo ir mokslo ministerija. Atsižvelgiant į kokybiško neįgaliųjų ugdymo iššūkius, 2014 metais pasirinkta Visuotinio veiksmo savaitės tema buvo „Švietimas ir negalia“.  Visuotinio veiksmo savaitės šūkis: „Lygios teisės! Lygios galimybės!“

 Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kvietė visas ugdymo įstaigas dalyvauti Visuotinės veiksmo savaitės renginiuose bei organizuoti savo iniciatyvas, keičiančias požiūrį į neįgaliųjų integruotą ugdymą, didinančias vaikų tarpusavio supratimą, skatinančias socialinį solidarumą mokyklų bendruomenėse.

Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinė mokykla, siekdama  paskatinti mokinius susimąstyti apie savo bendraamžius, turinčius negalią bei  ugdyti empatiją ir tarpusavio supratimą, toleranciją, prisijungė projektu „Pažink ir priimk kitokį“. Veiklose dalyvavo 1–4 klasių mokiniai. 

Klasės valandėlių metu mokiniai aptarė termino „negalia“ reikšmę, išsiaiškino, kokios būna negalios rūšys. Aplankė mokykloje veikiančią rajono ugdymo įstaigose besimokančių  specialiųjų poreikių mokinių kūrybinių darbų parodą „Mano kūrybos žiedai“, kurią organizavo pedagogės Asta Linkienė ir Gitana Jukilaitienė.

Aktyviai į savaitės renginių veiklą įsijungė pailgintos darbo dienos grupės mokiniai su auklėtoja Reda Baltkojiene. Užsiėmimų metu, aptarę pasakojimą „Turtingas berniukas Benas“, įsitikino, kad žmogus, galintis matyti, kalbėti, girdėti, judėti, yra turtingas. Išklausė 3a klasės mokinių parengtą pranešimą „Irena Perminienė garsina Lietuvą“, žiūrėjo televizijos laidą „Apie gestų kalbą“ . Vaidybinių situacijų metu bandė įsijausti į neįgalaus žmogaus būseną (rengė ir maitino draugą). Mokėsi šokti šokį, kurį akcijos metu didžiuosiuose Lietuvos pramogų centruose šoko Lietuvos šokėjų kolektyvai bei neįgalūs vaikai ir jaunimas. Pamoką „Pažink negalią“ pailgintos darbo dienos grupės mokiniams vedė mokyklos logopedė, specialioji pedagogė Asta Linkienė.

Šios savaitės renginių metu mokiniai stengėsi geriau pažinti savo bendraamžius, turinčius negalią. Tai yra viena iš gražių socialinių iniciatyvų, prie kurių prisijungėme šiais metais. Tikimės, kad galbūt paskatins ir kitus susimąstyti apie šalia mūsų gyvenančius neįgaliuosius ir apie tai, kaip galėtume jiems padėti jaustis pilnaverčiais bendruomenės nariais.

Asta Linkienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis