Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

2014 m. kovo 24–30 d. Lietuvoje vyko Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ, inicijuota emocinės paramos telefonu tarnybos „Vaikų linija". Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, vienas akcijos partnerių, kvietė nelikti abejingais ir prisijungti prie renginių, kuriais siekiama padėti vaikams atrasti naujų, smagių saviraiškos būdų bei priminti apie tai, kas yra draugiškas ir pagarbus bendravimas, kodėl svarbu ugdyti vaikų toleranciją ir empatiją. Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė pakvietė visus mokyklos pradinukus prisijungti prie šios akcijos.

Klasėse ir pailgintos darbo dienos grupėje vyko pokalbiai, paskaitos, valandėlės, filmuotų siužetų peržiūros ir aptarimai tema „Kas yra patyčios? Ką daryti, jei patiri ar pastebi patyčias? Kaip galiu prisidėti prie patyčių mažinimo?“. Valandėlėse dalyvavo socialinis pedagogas Tadas Puidokas bei bibliotekininkė Lina Stulgienė. Visą savaitę pradinukai stengėsi rodyti dėmesį aplinkiniams. Vieni piešė paukščius ir rašė linkėjimus, kiti išsiuntė atvirlaiškius su atsiprašymais, dar kiti darė gerus darbus. Pertraukų metu tris dienas kartu su draugu piešė ar spalvino pievos gyvūnus bei augalus. Ketvirtą dieną kūrybinių dirbtuvių metu „Draugų pievoje“, nusidriekusioje pradinukų koridoriuje, mokiniai ne tik priklijavo tai, ką pasigamino per tris dienas, bet ir draugiškai tapė bei piešė. Bendras kūrinys nusitiesė per koridorių net 27 metrus. Taip mokyklos pradinukai parodė, kad sukurtoje pievoje gali sutarti daugybė pačių skirtingiausių gyvūnų bei augalų.

Mokiniai, prisidėdami prie bendro darbo „Draugų pieva“, patyrė džiaugsmą bei suprato, kad ir žmonės gali gyventi draugiškai, išmoko socialiai priimtino elgesio, praplėtė bendravimo ir bendradarbiavimo gebėjimus.

Pradinių klasių mokytojos Virginija Vaitkienė, Gražina Šimkevičienė, Vida Petrauskienė, Dalia Kosienė, Ona Bielskienė, Rimanta Gardauskienė, Diana Užemeckienė, Rita Goleckienė, Rita Petkienė, Nijolė Paulauskienė, dailės mokytoja Gitana Jukilaitienė ir pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė džiaugiasi galėjusios kartu su mokiniais kurti saugią ir draugišką atmosferą mokykloje.

pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja 

Reda Baltkojienė


{fcommnet} 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis