Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Savaitė BE PATYČIŲ vyko kovo 24–30 dienomis visoje Lietuvoje. Ką prasmingo nuveikti, turėjo sugalvoti kiekviena ugdymo įstaiga atskirai. Mūsų mokykla – Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinė – šią savaitę praleido itin aktyviai. Mokyklos socialinis pedagogas T. Puidokas ir bibliotekininkė L.Stulgienė bendruomenei pasiūlė klasės valandėles „Patyčios – kas tai ir kaip jų išvengti? Kaip elgtis?“,  taip pat kvietė mokinius ir mokytojus prisijungti prie organizuotos spartakiados. Itin nedrąsiems buvo paruošta Atsiprašymų skrynia, kuria buvo galima pasinaudoti, jei kankino kaltės jausmas kažką įskaudinus.

Įvyko net 17 klasės valandėlių apie patyčias, ir tai džiugina. Jų metu mokiniai turėjo galimybę pasiklausyti žinomų žmonių (A. Mamontovo, A. Vilutytės, P. Jankūno, G.Ivanausko) pasakojimų apie asmeniškai išgyventas patyčias ir kaip jiems pavyko jų išvengti. Taip pat mokiniai aktyviai žaisdavo žaidimus, kurie juos suartindavo, suteikdavo galimybę labiau pažinti save ir kitus klasės draugus.

Organizuota spartakiada pranoko lūkesčius. Spartakiadoje dalyvavo keturios komandos, iš kurių viena – mokytojų. Visoms teko įveikti net šešias estafetes, kurias paruošė kūno kultūros mokytojas T. Puidokas. Džiugu, jog mokytojų komandai pavyko išlikti tarp pirmaujančių.

Atsiprašyti kito žmogaus dažnai būna itin sunku, todėl mokyklos mokiniams buvo pasiūlyta galimybė tai padaryti laiško – atvirlaiškio forma. Atsiprašymų skrynioje laiškų nebuvo daug, bet tebūnie tai bent mažas žingsnis link to, jog jaunoji karta ugdysis pagarbą šalia esančiajam.

Norėtųsi, kad laikas be patyčių būtų ne viena savaitė, bet kiekviena diena.  Žingsnelis po žingsnelio sieksime savo bendruomenėje ugdyti toleranciją, pagarbą ir susiklausymą.

Bibliotekininkė L.Stulgienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis