Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Grupė Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos „Biofanų“ ir „Videokronikos“ būrelių narių,  vadovaujamų mokytojų  Gitanos Jukilaitienės  ir Rasos Vaišvilienės parašė ekologinį projektą „Žalioji mokykla“, kuris buvo finansuotas iš Raseinių rajono savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšų. Projekto metu mokykloje buvo sukurta atliekų rūšiavimo sistema. Mokykla įsigijo  šiukšliadėžes, skirtas atliekų rūšiavimui, kurios buvo pastatytos dailės kabinete, valgykloje, raštinėje, visų aukštų koridoriuose, kieme. Buvo paruošta metodinė medžiaga, kuri naudojama biologijos pamokų ir klasės valandėlių metu. Ekologinė programa padeda suvokti rūšiavimo svarbą bei moko, kaip teisingai tai daryti ir kaip atsakingai vartoti. Savo veiklą jaunieji ekologai pristatė Pasaulinei Žemės dienai paminėti skirtame konkurse „EKO?!LOGIŠKA! AUKIME IR PUOSELĖKIME ŽEMĘ KARTU”,  kurį organizavo Raseinių savanorių taryba, UAB „Raimelita“ ir Raseinių krašto naujienų portalas www.manoRaseiniai.lt. (UAB „Media44“).

Mūsų komanda  konkursą laimėjo ir buvo apdovanota diplomu, ąžuoliuku,  kelione ir pramogomis „SPlius nuotykių parke“ Šiauliuose. Be to organizatoriai dar padovanojo: nepakartojamą susitikimą su aukščiausias pasaulio viršukalnes įveikusiu keliautoju, alpinistu, mūsų krašto garbės piliečiu Vladu Vitkausku; Dubysos regioninio parko kultūrologės Laimos Pečkaitienės pasakojimą apie tai, kas gali sutilpti močiutės skrynioje, bei nuotaikingą krašto atlikėjų koncertą. Tokie nepakartojami susitikimai mums įžiebė naują kūrybos kibirkštį. 

Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos biofanė Kornelija Vaišvilaitė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis