Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Auklėjimo svarbiausias tikslas yra išugdyti taurias asmenybes, kurios mokėtų tarpusavyje ir su tautą supančiu pasauliu taip sugyventi, kaip to reikalauja socialinio teisingumo principai“.

Viktoras Petkus

Viktoro Petkaus išsakyti žodžiai, tapę mokyklos filosofijos šūkiu, puikiai atitinka jau antrus metus Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinėje mokykloje  vykusio kovo 11- osios – Lietuvos Nepriklausomybės dienos – minėjimo temą ir viziją. Su skambiu dainos žodžiu lūpose, su oriu pasigėrėjimu esant nepriklausomais piliečiais, atšventėme valstybinę šventę. 5-10 klasių mokiniai parengė pasirodymus, kuriais galėjo grožėtis visa mokyklos bendruomenė.  Tai šventė, kuri vienija, taurina jausmus, ugdo bendrumo jausmą. Mokinių pasirodymai žavėjo drąsumu, originalumu, jaunatviškumu. Skambėjo įvairios dainos ir visas jas buvo smagu išgirsti ir prisiminti. Laimėtojais tapę, jau antrus metus iš eilės, (5-7 klasių grupėje) 7a klasė (kl.auklėtoja J.Kilkiuvienė) – ne vieni paruošė pasirodymą, o su tėveliais. Jie pristatė nuotaikingą dainos „Mamos suknelė“ versiją. 7d, 5b kl. pasirodymai buvo taip pat puikūs, ir kaip komisija (mokytojos: A.Jukilaitienė, D.Rapolienė, V.Petrauskienė ir dalyvavusių klasių atstovai) konstatavo, su labai mažu taškų skirtumu atsiliko nuo laimėtojų.

8-10 klasių mokinių tarpe, taip pat jau antrus metus iš eilės, nepralenkiami tapo 10a klasės mokiniai (kl.auklėtoja J.Ogenskienė) su daina „Spindulys“. Tikrai verti laimėtojų titulo, tačiau norisi pasidžiaugti 9a klasės mokinių pasirodymu – choro sudėtyje vyravo vyriški balsai, kurie užtikrino sodrų ir tvirtą grupės „Rondo“ dainos „Laukų gėle“ atlikimą.

Mokyklos mokytojų kolektyvas taip pat susiburia antrus metus – tai būna kaip „renginio desertas“, kurį visi labai mėgsta, ypač mokiniai.

Chorų karai jau tampa tradicija Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinėje mokykloje ir tai džiugina, nes tai puiki proga šventiškai ir visiems kartu(!) paminėti itin svarbią mūsų valstybei šventę. Už šventinių Chorų karų organizavimą nuoširdžiai dėkojame mokyklos muzikos mokytojai D.Rapolienei.


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis