Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Vasario  16 – oji – neeilinė diena mūsų valstybės istorijoje. Prieš 96 – erius metus buvo pasirašytas nepaprastai reikšmingas mūsų tautai ir valstybei dokumentas – Valstybės atkūrimo aktas. Šis istorinis įvykis glaudžiai susijęs ir su mūsų mokykla. Būtent tada, kai Lietuvos valstybė tapo nepriklausoma, Raseinių šviesuomenė nusprendė, kad miestui reikia lietuviškos gimnazijos. 1919 sausio 10 dieną ir buvo įkurta Raseinių gimnazija. Šiais metais minime  95 -  ąsias mūsų mokyklos įkūrimo metines. Startas šiai šventei buvo duotas dar prieš mėnesį, tikrąją mokyklos gimimo dieną - sausio 10-ąją. Tada ir buvo nuspręsta, kad kiekvieną mėnesį iki pat mokslo metų pabaigos vyks koks nors renginys, skirtas mokyklos jubiliejui.

Abi svarbios datos gražiai ir prasmingai buvo paminėtos mūsų mokykloje. Į mokyklos aktų salę susirinko gausus būrys mokinių ir mokytojų. Poetiškas ir prasmingas dešimtokų paruoštas montažas, Istorijos ir Lietuvos pokalbis visus sugrąžino į senus laikus, paskatino prisiminti žymius Lietuvos valdovus, kovotojus už tautos laisvę ir lietuvišką žodį. Iškilmingai nuskambėjo ,,Tautiška giesmė“, susirinkusiuosius pasveikino mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vida Linkytė.  Jos sveikinime nuskambėjo prasmingi žodžiai , kad Lietuva – tai kiekvienas iš mūsų, kad mūsų valstybės gerovė ir ateitis priklauso nuo mūsų minčių ir darbų, linkėjimai būti tikrais piliečiais ir savo mokyklos bei valstybės patriotais. Po to prasidėjo pagrindinis renginio akcentas – protų mūšis ,,Patriotas“. Džiugu, kad dalyvavo beveik visų 5-10 klasių komandos. Šiek tiek neramūs, bet pakiliai  nusiteikę komandų dalyviai užėmė savo vietas. Visos protų mūšio užduotys buvo suskirstytos į tris turus, kiekvieno klausimo atsakymui skirta tik viena minutė. Ir užvirė tikras mūšis! Išrinkti klasių atstovai tikrai turėjo gerai pasukti galvas, nes klausimai buvo labai įvairūs, susiję su Lietuvos, Raseinių krašto bei  mokyklos istorija bei kultūra. Komandų atsakymus vertino kompetentinga komisija, vadovaujama mokyklos direktoriaus pavaduotojos. Ir tikrai buvo kuo pasidžiaugti! Visos komandos pasirodė tikrai šauniai, jaunesnių klasių atstovai beveik nenusileido vyresniesiems. Susumavus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad III vietą laimėjo 10b klasės komanda, II – 8a klasės komanda, o garbingą I vietą iškovojo 9a klasės atstovai. Visi renginio dalyviai pasidžiaugė, jog šis renginys jau tampa nauja mokyklos tradicija.

Šį gražų ir prasmingą renginį organizavo dailės mokytoja Gitana Jukilaitienė, istorijos mokytoja Aida Pauliuščenkienė, mokyklos bibliotekininkė Lina Stulgienė ir  etikos mokytoja Vilija Paškauskienė. Verta pasidžiaugti mokykloje veikiančios pailgintos darbo dienos grupės vaikais ir jų mokytoja Reda Baltkojiene – jų kūrybiškais ir meniškais darbeliais buvo papuošta scena. Pasibaigus renginiui,  organizatorės džiaugėsi, kad mokiniai noriai ir aktyviai dalyvavo, pagilino bei praplėtė  turimas žinias, apmąstė savo santykį su gimtosios šalies ir mokyklos  istorija bei kultūra. Norisi tikėti, kad meilė ir pagarba savo mokyklai ir Valstybei mūsų mokiniams niekada nebus tik tušti žodžiai. 

Etikos mokytoja Vilija Paškauskienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis