Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Sausio 30 d. įvyko netradicinė dailės pamoka -susitikimas su Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariu, Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto Menotyros katedros lektoriumi, VDU Šiuolaikinių menų katedros profesoriumi Romualdu Požerskiu . Pamokos tema „Klasikinė Lietuvos fotografijos mokykla ir fotografijos profesija“.

R. Požerskis yra vienas svarbiausių Lietuvos šiuolaikinės meninės fotografijos atstovų. Pradėjęs kurti meninę fotografiją dar XX a. aštuntajame dešimtmetyje R.Požerskis savo darbuose sujungė ir išplėtojo geriausias vadinamosios Lietuvos fotografijos mokyklos tradicijas. Šio fotomenininko kūrybinis archyvas susideda iš daugelį metų kurtų ciklų: pirmoji serija apie motokrosą:  Pergalės ir pralaimėjimai (1974-1976), kuri apdovanota įvairiais prizais Italijoje, Ispanijoje, Belgijoje, Maskvoje, Tokijuje, Sidnėjuje ir kitose fotografijos parodose. Kitos serijos: Lietuvos senamiesčiai (1974-1985),  Atlaidai (1974-1993),  Atminties sodai (1977-2002), Žalgirio vyrai (1984-1988),  Lietuvos kelias į Nepriklausomybę (1988-1993),  Mažojo Alfonso vargai ir džiaugsmai (1992-2008). Kiekvieną iš minėtų serijų sudaro keli ar keliolika tūkstančių kadrų, kuriuose fotomenininkas įamžino Lietuvos miestų ir kaimų žmonėms būdingą socialinę elgseną, religinius ritualus bei kasdienę buitį ir užfiksavo šių tradicijų kaitą.

2008 ir 2011 metais R. Požerskis užfiksavo kasmetinį festivalį „Degantis žmogus“, vykstantį JAV Nevados dykumoje, kuris yra pripažintas unikaliausiu ir didžiausiu alternatyvaus  meno reiškiniu pasaulyje.

Dešimtokai susidomėję klausėsi menininko pasakojimų, žiūrėjo nuotraukas. Visiems labai patiko. Kas negirdėjo , tas gali ateiti į biblioteką ir pavartyti autoriaus padovanotą foto albumą „Mažasis Alfonsas“.

Pamoka vyko pagal projektą Aukštosios kultūros impulsai mokykloms (AKIM), VP1-2.2-ŠMM-10-V-02-005. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo pagal Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ priemonę VP1-2.2-ŠMM-10-V „Neformaliojo švietimo paslaugų plėtra“.



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis