Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Kiekvienais metais Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos bendruomenė gruodžio mėnesį organizuoja įvairias gerumo akcijas. Viena jų - Valstybinio psichikos sveikatos centro inicijuota  bendrumo akcija „Kalėdinis sveikinimas vienišam žmogui“. Įvairių klasių mokiniai kuria kalėdinius atvirukus, sveikinimus, kuriuos prieš šventes išdalina vienišiems, sergantiems žmonėms. Vaikų rankomis sukurtas kalėdinis atvirukas - tarsi mažas gerumo, nuoširdumo, bendrystės simbolis, kuris nors trumpam sušildo vienišo, liūdno, sergančio žmogaus širdį.

Gruodžio 19 dieną grupė 7 c klasės mokinių kartu su mokyklos bendruomenės slaugytoja Laima Galinaitiene ir etikos mokytoja Vilija Paškauskiene lankėsi VšĮ Raseinių ligoninėje. Ten mus maloniai pasitiko ligoninės direktoriaus pavaduotoja slaugai Laima Zdanienė, kuri palydėjo į vaikų ligų skyrių ir palaikomojo gydymo ir slaugos skyrius. Mūsų mokiniai visus sveikino su artėjančiomis šventėmis, dovanojo atvirukus, linkėdami kuo daugiau sveikatos, šilumos, gerų žmonių pagalbos ir supratingumo. Buvo gera ir šiek tiek graudu matyti, kaip žmones nudžiugina dovanotas vaikų atvirukas. Mokiniai ligoninę paliko susimąstę ir net susigraudinę. Grįždami į mokyklą, kalbėjomės apie tai, kaip svarbu mokėti suprasti ir įvertinti tai, kas kiekvienam labai brangu ir reikalinga - sveikatą, artimus žmones, savo šeimą. Mūsų mokinių sukurti atvirukai taip pat buvo padovanoti Raseinių vaikų globos namų aukėtiniams, Raseinių dienos centro „Vilties takas“ ir neįgaliųjų dienos užimtumo centro lankytojams.

Taip pat jau tapo tradicija dar viena gerumo akcija – „Dovanoju lėkštei sriubos“, kurios metu mokyklos bendruomenės nariai aukoja lėšas Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Raseinių skyriaus labdaros valgyklos lankytojams. Šiemet paaukota gana didelė suma – 347 litai, už  kuriuos nupirkta įvairių maisto produktų. Kartu padovanoti ir vaikų kurti kalėdiniai atvirukai.

Džiaugiamės, galėdami kažką nudžiuginti ir nors šiek tiek praskaidrinti pilką kasdienybę. Juk gerumo niekada nebūna per daug.

Etikos mokytoja Vilija Paškauskienė


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis