Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Gruodžio 6 d. 4a klasėje vyko integruotos pamokos „Profesijų diena“. Brigitos mama  suorganizavo išvyką į rajono Savivaldybę, Armando - į UAB „Danspin“, Igno- į Paštą.

Pirmiausia lankėmės Savivaldybėje. Labiausiai vaikams patiko mero kabinetas: jie galėjo ne tik pasėdėti mero kėdėje, bet buvo pavaišinti saldainiais. Savivaldybės posėdžių salėje būsimiems merams ir kitokiems politikams buvo suteikta teisė „pirmininkauti posėdžiui“, per mikrofoną ką nors pasakyti savo draugams ar tuo metu salėje dirbusiems Trečiojo amžiaus universiteto studentams. Ir vaikai pasakė tai, kas šiandien jiems aktualiausia: „Sveikinam su pirmuoju sniegu!“ Įdomu buvo palinkti prie architektų darbo stalo ir patiems „padirbėti" su maketais.

Administracijos direktoriaus Jono Kurlavičiaus vaikai teiravosi, kokius mokslus reikia baigti, kad taptum rajono meru ar kuriuo kitu rajono vadovu? Ar būtina visus mokyklos programoje esančius dalykus mokytis gerai? Atsakymą į šį klausimą mokiniai rado žvelgdami pro sniegu „papuoštą“ langą ir matydami, kaip kieme pluša kiemsargiai: „Jei tingėsite mokytis, tai teks su kastuvu ar šluota mojuoti, o jei labai gerai mokysitės, tai pasieksite visko, ko norėsite“. Vaikai vienbalsiai nusprendė, kad žvarbiu metu geriau dirbti patalpoje nei lauke.

UAB „Danspin“ direktorius Rosvaldas Kunickas papasakojo apie įmonę, mokiniai apžiūrėjo sudėtingą įrangą, spėliojo, kuri vilna yra natūrali, o kuri sintetinė. Turėjo galimybę pasididžiuoti, kad Raseiniuose yra tokia įmonė, kurios produkcija iškeliauja į daugelį pasaulio valstybių.

Raseinių Pašto direktorius M. Klikna papasakojo apie nelengvą, kartais rizikingą paštininko darbą.

Grįžę į klasę mokiniai  rašinėliuose rašė, kad „Profesijų diena“ pavyko, nes jie daug sužinojo apie įvairias profesijas, pamatė, ką dirba jų tėvai.


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis