Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Gruodžio 13 d. Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojos (Kalnų g.3) įžiebė Kalėdų eglutę.Tai tradicinis advento renginys, kai ruošiasi kiekvienas, kam ši mokykla tarsi namai. Socialinės pedagogės D. Globienės pasiūlyta idėja  buvo skelbti akciją „Ir aš puošiu eglutę“. Vaikai, kurie turėjo namuose atliekamą žaisliuką, jį atnešė į mokyklą. Kiekvienas, prisidėjęs prie akcijos, džiaugėsi ypač gražiai marga eglute. Prie papuoštos eglės ant sienos iškilo  didžiulis miestas, iškarpytas iš popieriaus. Miestas - apgaubtas paslaptimi, kaip ir turėtų būti prieš Kalėdas. Jis didelėse pusnyse, tarp nuostabiai grakščių snaigių ir angelo, kuris saugo gražiai sukurtą pasaką. Prieš įžiebiant eglę  pirmokai šoko šokį „Pasodinime eglutę“, po to dainavo apie besmegenį. Visi antrokai  kvietė pamąstyti- ką vilkai veikia žiemą? Trečiokai dainavo apie vaikų tyras širdeles, laukiančias švenčių, apie eglę, žėrinčią sidabru... Pajutę laukimo džiaugsmą ketvirtokai sukosi valso žingsniu.Visus programos numerius stebėjo ir eglę įžiebė „nulipdytas“ iš sniego besmegenis. Sutviskus eglės žibintams skambėjo nuotaikinga daina.

Visi dainavo, fotografavosi, džiaugėsi gražia švente, nuostabia egle. Mokiniai ir svečiai dar ilgai nesiskirstė į namus, tiesiog buvo pačių vaikų sukurtoje pasakoje....

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Lina Baltrušaitienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis