Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Lapkričio 11 d. grupelė mūsų mokyklos šeštokų ir septintokų, besimokančių vokiečių kalbos, vyko į Šiluvą, kur dalyvavo Žibintų šventėje, skirtoje Šv. Martyno dienai paminėti.

Šventė prasidėjo Šv. Mišiomis Švenčiausios Mergelės Marijos Gimimo Bazilikoje. Po šventų mišių, nešini pačių pasigamintais degančiais žibintais bei dainuodami vokišką dainelę „Ich gehe mit meiner Laterne“ (Aš einu su savo žibintu), dalyvavome Šv. Martyno procesijoje miestelio gatvėmis. Buvo labai smagu. Mūsų žibintai ne tik gražiai švietė tamsoje, bet ir skleidė šilumą. Žibintų skleidžiama šviesa simbolizuoja žmogaus vidinę ugnį, mažą saulę mūsų širdyse. Juk neatsitiktinai Šv. Martynas yra laikomas visų vargšų, atstumtųjų globėju. Jis nešė žinią: „Kas pasidalina su kitu – tas laimi! Todėl dalinkimės tuo, kuo galime: geru žodžiu, meile, šiluma, atjauta...

Šventė baigėsi Šiluvos vidurinėje mokykloje: mes vaišinomės arbata ir saldumynais, klausėmės vokiškų dainų ir eilėraščių, skirtų Šv. Martynui.

Jolita Ogenskienė,

Vokiečių kalbos mokytoja


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis