Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Tykų spalio 11 d. rytą 4 ak ir 4 bk klasių mokiniai su mokytojomis Renata Simonavičiene ir Lina Baltrušaitiene susiruošė į kelionę Panemune. Pirmiausia aplankėme A. ir A.Juškų muziejų. Sena trobelė nustebino vaikus savo istorine dvasia, o šeimininkė – nuoširdumu. Ilgai klausėmės įdomaus pasakojimo apie brolių Juškų gyvenimą, skirtą lietuvybės puoselėjimui.

Mūsų laukė Seredžiaus piliakalnis. Mokiniai, išvydę Palemono piliakalnį, skubėjo jį kuo greičiau įveikti. Ne vienam pritrūko kvapo, tad teko trumpam stabtelėti, atsikvėpti. Bet viską su kaupu grąžino atsivėręs gamtos grožis: medžiai spindėjo įvairiomis rudeniškomis spalvomis, Nemunas didingai tekėjo savo sena vaga, o pievos ir kloniai ramiai snaudė užsikloję migla.

Bet mus traukė sužinoti, kuo nudžiugins Ramybės ir Gedimino piliakalniai. Vėl mokiniai linksmai klegėdami kopė laipteliais į kalnus. Viršuje pasitiko šiugždantys klevo lapai. Čia surengėme lapų mūšį. Vaikai niekaip negalėjo atsidžiaugti geltonuojančiu rudeniu. Taip gražu tik spalį, kai medžiai dažosi geltonomis, raudonomis, tarsi degančiomis spalvomis.

Su nekantrumu mokiniai laukė, kaip atrodo mokykla pilyje. Mus pasitiko Raudonės pilis. Visi džiugiai klausinėjo, ar galės kopti į pilies bokštą. Visi, sėkmingai užkopę į bokštą, įsiamžinome.

Toliau skubėjome pasimatyti su naujai restauruota Panemunės pilimi. Su jos istorija supažindino gidas, kuris parodė pilies menes, rūsius. Čia veikė ir dailės studentų paroda, kuri pagyvino pilies senas erdves.

Štai ir baigėsi mūsų kelionės maršrutas. Šioje ekskursijoje daug sužinojome apie didingą ir skaudžią Lietuvos praeitį, nuostabią architektūrą, aplankėme daug kultūros ir archeologijos paminklų.

Renata Simonavičienė, pradinių klasių mokytoja

 


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis