Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Gražų rudens rytą su 3bk klasės mokiniais, neabejingais grožiui, istorijai ir gamtai, keliavome Panemune. Grožėjomės unikaliais Nemuno slėniais, jo šlaitais, gamta ir mažais miesteliais. Kelionę pradėjome nuo Vilkijos. Aplankėme A. ir  A. Juškų muziejų. Muziejus savo dvasios nepraranda, o šeimininkai kaip visuomet svetingi. Žodžiai iš širdies į širdį. Čia gera užeiti, pabūti, pasižiūrėti, sužinoti, atsigauti.

Toliau tęsėme kelionę per Seredžių, Veliuoną, Vytėnus, Raudonę.  Prieš akis atsivėrė Seredžiaus piliakalnis. Šalia jo spindėjo bažnyčia.  Miestelis gražus ir tvarkingas, Palemono piliakalnis tarsi kvieste kvietė išbandyti jėgas lipant laipteliais. Prisilaikydami turėklų, sušilę ir uždusę, mediniais laiptais lipome į kalną. Kildami vis aukštyn ir aukštyn virš senosios gatvelės ir žemutinės miesto dalies, mėgavomės rudenišku vėju, pučiančiu nuo Nemuno, ir džiaugėmės kruopščiai prižiūrimu piliakalniu.

Po malonių įspūdžių Seredžiuje net nepajutome, kai atsidūrėme Veliuonoje. Aplankėme prižiūrėtus Ramybės ir Gedimino piliakalnius. Nužingsniavome į dvaro parką, kur savo vaisius rodė garsieji Veliuonos tulpmedžiai.  Savo tulpės žiedo formos žalsvai oranžiniais žiedais, jie žinomi ne tik Lietuvoje. Seno parko pakraštyje stovi klasicistinio stiliaus dvaro pastatas, kuriame įsikūręs krašto muziejus. Be vietos buities rakandų, čia išsaugota sena unikali mokyklos klasė. Ji mano mokiniams buvo itin įdomi ir, galbūt, sunkiai suvokiama. Su dideliu susidomėjimu dalyvavome „pamokoje“.

Kitas mūsų sustojimas – Raudonės pilis. Smagu buvo pasivaikščioti alėja, apkabinti įspūdingus medžius, iš pilies bokšto pamatyti vingiuojantį Nemuną,  prisiglausti prie pilies sienų...  Dabar čia Raudonės pagrindinė mokykla.

Stabtelėjome ką tik restauruotoje Panemunės pilyje. Raudoną Raudonės pilies spalvą keičia elegantiška pilka. Pilyje veikia muziejus, pasivaikščiojom pilies piliakalniu, takais vedančiais šalia vandens.

Maršrutas neilgas, tačiau labai turtingas nuostabiausiais architektūros, meno, istorijos, kultūros, urbanistikos ir archeologijos paminklais.  Pamatėme savo krašto gamtos  grožį. Reginių įvairovė neleido nuobodžiauti  - tik spėk dairytis.

Ramutė Mockuvienė, pradinių klasių mokytoja



 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis