Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

ZOOM nuotolinio mokymosi platformą naudojančių vartotojų dėmesiui!

 

   Saugumo specialistai aptiko saugumo spragų, kurios taisomos, kurie pradėjote naudoti atkreipkite dėmesį į rekomendacijas ir atsinaujinkite versijas su visa klase vartotojų. Žemiau pateiktos nuorodos apie įspėjimą ir atnaujintos versijos saugumo funkcijų apžvalga:

 https://www.nksc.lt/naujienos/ispejimas_del_vaizdo_konferenciju_ir_pokalbiu_plat.html

 

 https://youtu.be/89KhhMkZllo

 

 „ESET Lietuva“ kibernetinio saugumo specialistai pateikia 5 patarimus, į ką atkreipti dėmesį renkantis nuotolinio bendravimo programas:

1.Nuotolinius susitikimus apsaugokite slaptažodžiu: apsaugant savo vaizdo skambučius slaptažodžiu, išvengsite nepageidaujamų prisijungimų.

2.Taip pat rekomenduojama naudoti „Zoom“ programoje esančia laukimo (angl. „Waiting Room“) funkciją. Ekranu dalintis leiskite tik organizatoriui: virtualūs susirinkimai reikalauja taisyklių taip pat kaip ir įmonės biure planuojami susitikimai.Nustatykite aiškias taisykles ir ekrane rodyti pristatymus bei dalintis ekranu leiskite tik organizatoriui.

3.Naudokite tik naujausią „Zoom“ programinės įrangos versiją: norintiems ir toliau naudotis „Zoom“ programine įranga, patariama įsidiegti naujausią jos versiją, kurioje jau yra ištaisyta dauguma saugumo spragų.

4.Nesidalinkite skambučių nuoroda socialinėje medijoje: venkite dalintis privataus susitikimo nuoroda socialinėje erdvėje – kadangi galite sulaukti nepageidaujamų asmenų, kurie bandys jungtis prie privataus skambučio.

5.Naudokite vaizdo skambučio ID, o ne nuorodą: dėl išaugusio „Zoom“ naudojimo padaugėjo šia programa bandančių pasinaudoti domenų, skirtų užkrėsti jūsų įrenginius kenkėjiškomis programomis. Patariama nesinaudoti URL nuorodomis, o į vaizdo skambučius dalyvius kviesti siunčiant skambučio ID.

 

 


 

docDėl korepetitorių veiklos

docPranešimas korepetitoriams

 

  

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis