Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

docMokinių pažintinė veikla 1-8 klasėse 2021-2022 m. m.

docMokinių pažintinė veikla 1-10 klasėse 2020-2021 m. m.

docMokinių pažintinė veikla 1-10 klasėse 2019-2020 m. m. 

docMokinių pažintinė veikla 1-10 klasėse 2018 m. m.

docMokinių pažintinė veikla 1-10 klasėse 2017 m. m. 

docMokinių pažintinė veikla 1-4 klasės 2016 m. m.

docMokinių pažintinė veikla 5-10 klasės 2016 m. m.

docMokinių pažintinė veikla 2015 m. m.

docMokinių pažintinė veikla 2014 m. m.

Straipsniai


Spalio 7 d. 1a klasės mokiniai, lydimi mokytojų Onos Bielskienės ir Nijolės Paulauskienės,  vyko į ekskursiją, į Jūkainių pažintinį - rekreacinį parką. Ten  stebėjo rudens požymius, medžius, krūmus, tautodailininkų sukurtas skulptūras.  Nors žolynus padabino rudeninė šalna, ekskursija labai patiko.


2015m. spalio 13 dieną 4a klasės mokiniai vyko į Trakus, Vilnių, Kernavę. Labai patiko edukacinė programa „Viduramžių karyba“, kurios metu buvo galima „pasimatuoti“ šarvus; buvome sužavėti ekskursija po Katedros požemius, senojo ir naujojo Vilniaus panorama nuo Gedimino pilies bokšto; pasidžiaugėme įspūdingais Kernavės piliakalniais.  Mokiniams keliauti padėjo mokytojos  Vida Petrauskienė ir Donvina Dambrauskaitė.


 2015 rugsėjo 11 dieną 6d klasės mokiniai su klasės vadove lankėsi „Vinetu kaime“, įsikūrusiame Akmenos-Danės upės slėnyje. Visi dalyviai turėjo  galimybę pamatyti indėnų kultūros turtingumą, susipažinti su indėnų protėvių pasaulį globojančiais Totemais,  apranga, kostiumais, įvairių rūšių ginklais. Vaikai ne tik linksmai leido laiką, bet ir papildė savo žinias dalyvaudami edukacinėje programoje „Jaunųjų vilkų kelias“, giliau pažino indėnų istoriją, kultūrą, papročius, gyvenimo išmintį, šamanizmo reikšmę, klausėsi pasakojimų apie meilę Motulei žemei, gamtai, gyvūnams, kurie mus supa, taip pat susipažino su magiškais indėnų būgnais. Turėjo progą išbandyti savo jėgas turnyruose. „Vinetu kaime" vaikai pasivertė tikrais indėnais, ragavo indėniškų paplotėlių, patys kepė indėnišką duoną, sužinojo jos atsiradimo istoriją.


Gegužės 26 dieną 7a klasė vyko į Kauną, į mokomąją – pažintinę ekskursiją. Septintokai  aplankė Atominį bunkerį, susipažino su civilinės gynybos bunkerio muziejaus ekspozicija, didžiausia dujokaukių kolekcija, autentiška medicininių prietaisų gausa, veikiančia įspūdinga karine radijo ryšio technika. Mokiniai pamatė slapčiausią šnipų įrangą, slaptus filmavimo lagaminus, fotoaparatus, įmontuotus į knygas, rankines, rašiklius ir kt. Po ekskursijos vyko edukacinis užsiėmimas. Jame mokiniai sužinojo apie gatvės šokių kultūrą ir patys dalyvavo šokių pamokoje.

 Vėliau septintokai  vyko į sporto klubą - nuotykių parką „Aronijus“, kuriame kiekvienas bandė įveikti įvairaus sunkumo trasas. Ekskursija buvo ir įdomi, ir naudinga.


4a klasės mokiniai kartu su mokytojomis Ona Bielskiene ir Nijole Paulauskiene gegužės 28 dieną vyko į ekskursiją į Klaipėdos delfinariumą bei Radailių Dino parką. Labai patiko keltis keltu per Kuršių marias, lankytis žvejo sodyboje, delfinų pasirodymas, grįžimas karietomis į Smiltynės perkėlą ir Dino parko dinozaurai, atrakcionai, pramogos, ypač - filmai 5D formate, veidrodžių labirintas, jojimas ant dinozaurų. Vaikai džiaugėsi labai įdomia kelione.


 1a klasės mokiniai vyko į Kauną. Ekskursijos metu susipažino su zoologijos sode gyvenančiais gyvūnais, T. Ivanausko zoologijos muziejuje apžiūrėjo ekspozicijas.

Smagiausia buvo dalyvauti edukaciniame užsiėmime ,,Raganos Kankaros puota“, kuris vyko Velnių muziejuje. Čia vaikai  kartu su raganaite Kankara šoko raganiškus šokius, pasigaminę stebuklingas lazdeles, šnabždėjo užkalbėjimus, būrė ir darė stebuklus. 

Grįžę džiaugėsi smagia ekskursija.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Goleckienė


 2015 m. gegužės 21 d. 3a klasės mokiniai vyko į Mažąją Lietuvą. Aplankė Vilkyškių miestelį, M. Jankaus Mažosios Lietuvos paveikslų sodą po atviru dangumi, Rambyno alkakalnį, didžiausią Lietuvoje baltųjų gandrų koloniją Kucuose.


 Paskutinę mokslo metų savaitę, gegužės 25 d., 5a ir 5c klasių mokiniai išsiruošė į  ilgai lauktą ekskursiją. Iš pradžių vykome į Pakruojo dvarą. Ten mums dvarą aprodė ir jo istoriją papasakojo pats „Tadas Blinda“.  Vėliau mus nuvedė į pačią baisiausią dvaro vietą- bausmių kambarį. Mums parodė, kokiais įrankiais ir staklėmis anksčiau buvo kankinami ir žudomi prasikaltę žmonės. „Ištrūkę“ iš bausmių kambario pasivaikščiojome po dvaro parką, „Meilės“ salą, pajodinėjome žirgais. Vėliau užsukome į „Kostiuminę“, kurioje pasipuošėme skrybėlėmis, kepurėmis, lazdelėmis ir kitais aksesuarais bei surengėme linksmą fotosesiją. Vėliau važiavome į Šiaulius, į Geležinkelio muziejų. Ten mums parodė, kaip anksčiau žymėdavo bilietus, kaip atrodė senovinė kasa, darbuotojų apranga ir kiti geležinkeliečių atributai. Sudomino judančiais, šviečiančiais, žaisliniais traukinukais. Tačiau įdomiausia buvo, kai mums leido apžiūrėti tikrus traukinius, įlipti ir atsisėsti į traukinio vagoną, apžiūrėti jo vidų. Ateityje,kaip pasakojo ekskursijos vadovė, muziejuje įrengtame vagone bus demonstruojami edukaciniai filmai.  Vakarop, kupini įspūdžių, grįžome į Raseinius. Mums labai patiko ši ekskursija!(Agnė Armonaitė 5a kl.)


Vasario 25 d. gabieji 5a ir 5c klasių mokiniai lankėsi Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune: jie apžiūrėjo neseniai  atnaujintą ekspoziciją apie Pirmosios Lietuvos Respublikos prezidentus ir prezidento instituciją. Autentiškoje aplinkoje mokiniai susipažino su Prezidento institucijos istorija, pagrindiniais pirmųjų piliečių darbais. Visi ekskursijos dalyviai įdėmiai klausėsi gido pasakojimo bei noriai išbandė edukacinį žaidimą „Pažink Prezidentus“. Mokiniai dalyvavo įdomioje istorijos pamokoje, todėl namo grįžo geros nuotaikos ir kupini įspūdžių.


 Gruodžio 15 d. 4a klasės mokiniai bei mokytojos Ona Bielskienė ir Nijolė Paulauskienė vykome  į Kauną. Aplankėme Kauno valstybinį lėlių teatrą ir Rotušės  aikštę. Labai patiko spektaklis „Stebuklinga pusnynų pasaka“, ypač sužavėjo nuostabios dekoracijos ir eglutė, papuošta lėlių teatro fojė.  Rotušės aikštėje grožėjomės „Debesų“ eglute.


 2014-11-13 d. 8a ir 9a klasių mokiniai lankėsi Aviacijos muziejuje  bei dalyvavo edukaciniame užsiėmime ,,Kodėl skrenda lėktuvas“, kurio metu susipažino su Lietuvos aviacijos istorija, aviacine technika, galėjo išmėginti jėgas pilotuodami virtualų orlaivį. Taip pat dalyvavo viktorinoje apie gaisrininko profesiją. Vėliau kino teatre stebėjo filmą.


2014 m. spalio 2 d. mes, 4a klasės mokiniai, aplankėme UAB „Danspin“.  Įmonės darbuotojai mus supažindino su natūralių avių vilnų verpyklos veikla. Valgyklos darbuotojos papasakojo apie virėjų darbą ir pavaišino skaniomis bandelėmis.

Džiaugiamės, kad pasisėmėme žinių apie tekstilininko ir virėjo profesijas.  Dėkojame Miglės Dizerytės mamytei, kad padėjo suorganizuoti tokią  įdomią išvyką.  

Į ekskursiją ketvirtokus lydėjo mokytojos Ona Bielskienė ir Nijolė Paulauskienė.


Spalio 2 d. 6b ir 7c klasių mokiniai ir klasių vadovės  išsiruošėme į kelionę. Vykome į Žemaitijos nacionalinį parką, garsėjantį nuostabia gamta ir įdomiomis lankytinomis vietomis. Pirmiausia apsilankėme Šaltojo karo muziejuje, kuris yra netoli Platelių. Ten gidė pravedė įspūdingą istorijos pamoką. Mokiniai turėjo galimybę pamatyti ir sužinoti apie tai, kas nuo visuomenės buvo slepiama daugelį metų. Vėliau Platelių lankytojų centre susipažinome su Žemaitijos nacionalinio parko gyvūnija ir augmenija, klausėmės ir mokėmės atskirti paukščių, gyvūnų balsus. Mokėmės žemaitiškų žodžių. Kelionę vainikavo apsilankymas prie didžiausio Lietuvoje Barstyčių akmens, ant kurio vienu metu gali užlipti visa klasė. Pilni malonių įspūdžių, pavargę, bet laimingi, grįžome namo, kupini noro pasidalinti tuo, ką pamatėme ir patyrėme su artimaisiais ir draugais.


 Rugsėjo 25 dieną 4 b klasės mokiniai su mokytoja Rimanta Gardauskiene ir bibliotekininke Lina Stulgiene vyko į ekskursiją Panemune. Aplankė Vytėnų ir Raudonės pilis, Panemunių regioninio parko informacijos centrą, kuriame veikia ekspozicija „Nemunas maitina, šildo ir rengia", kopė į Panemunės piliakalnius. 


2013-2014 m. m.

6a kl. mokiniai  birželio 4 d. vyko į Alytų, į  pažintinę- pramoginę ekskursiją. Mokiniai aplankė Alytaus kraštotyros muziejų ir dalyvavo 2 edukacinėse programose: mergaitės pynė juostas, o berniukai gamino šarvų detales. Vėliau šeštokai vyko į pramogų parką „Tarzaniją“, kuriame kiekvienas išbandė save, įveikė aukščio baimę.


  Birželio 2 d. 8c kl. mokiniai ir jų klasės vadovė Roma Varneckienė vyko į Kelmės krašto muziejų ir dalyvavo edukacinėje programoje „Indėnų buitis ir žaidimai“: atidžiai klausė gido pasakojimo, apžiūrėjo eksponatus, šaudė iš lanko, vaišinosi gardžia arbata ir paplotėliais. Kitas edukacinis užsiėmimas „Saldžioji laboratorija“ jau vyko Šauliuose, saldainių fabrike „Rūta“. Dalyviai įgijo žinių apie šokolado atsiradimą, jo gamybą, patys pabandė pasigaminti saldainių.


 Gegužės 29 dieną 2a klasės mokiniai su mokytojomis Vida Petrauskiene ir Donvina Dambrauskaite aplankė Medvėgalio, Girgždūtės piliakalnius, Jomantų pažintinį taką, Žemaitijos kaimo muziejų, esantį Telšiuose ir Žvėrinčių.


 Gegužės  23 d. 1-4 kl. mokiniai, kurie lanko neformaliojo švietimo užsiėmimą „Jaunieji eismo draugai“, su mokytoja Virginija Vaitkiene aplankė UAB „Automobilis“. Erdvūs ir karštą dieną vėsūs kabinetai viliote viliojo mokinius. Juos  domino ruošiami būsimieji statybininkai- aukštalipiai, medkirčiai - benzinpjūklininkai, suvirintojai, (elektros/auto-)krautuvų vairuotojai, ūkininkai - kombainininkai, lengvojo automobilio vairuotojai. Mokiniams ypač patiko, kai jiems  leido įsėsti į automobilį ir  išbandyti saugos diržus, pasėdėti prie vairo.Vairavimo klasėje ramiai nuteikė filmukas apie pasiklydusią mergaitę, kuri savarankiškai mokėsi eismo taisyklių. Darbuotojos palinkėjo mokiniams saugios vasaros ir gerų įspūdžių.


Gegužės 21 d. 5 b klasės mokiniai išvyko į ilgai lauktą ir planuotą kelionę - į Vilnių.

Pirmiausia lankėmės  Europos parke - modernaus ir šiuolaikinio meno muziejuje po atviru dangumi. Ekskursijos metu grožėjomės neįprastomis skulptūromis, supomės ant plieninio namo grindų lyg laive, stebėjomės ore kabančiais milžiniškais akmenimis, sužinojome kryptis ir atstumus iki visų Europos sostinių. Vėliau vykome pramogauti į Vilniaus Vichy vandens parką, kuriame smagiai leidomės nuo vandens kalnelių ir gaudėme bangas „jūroje“.

Grįžome geros nuotaikos ir kupini įspūdžių.


  Gegužės 19 d. rytą mūsų mokyklos 6 kl. mokiniai po dviejų pamokų susiruošė į kelionę maršrutu Bijotai- Medvėgalio piliakalnis. Išvykos metu aplankė pirmąjį Lietuvos muziejų – Dionizo Poškos Baublius, pavaikščiojo po gražiai sutvarkytą sodybą, aplankė vandens malūną. Tame pačiame Šilalės rajone yra Medvėgalio kalnas, aukščiausias Žemaitijoje. Užlipus ant jo, tolėliau buvo matyti kitas- Pilies kalnas. Ši kelionė buvo paskatinimas mokiniams, padariusiems pažangą moksle ir popamokinėje veikloje. 


Gegužės 15 d. 3b klasės mokiniai ir mokytoja R. Gardauskienė vyko į Rumšiškes. Aplankę Lietuvos liaudies buities muziejų, susipažino su Lietuvos regionų etnografinėmis sodybomis, apžiūrėjo ekspozicijas , eksponatus, žaidė žaidimus.


Gegužės 14 d. 3c klasės mokiniai vyko į Kaimo turizmo sodybą „Karpynė“. Sodyboje stebėjo ir atpažino ten esančius vandens telkinius su jų gyvūnija ir augalija, apžiūrėjo gražiai tvarkomą aplinką. Draugiškai, patirdami teigiamų emocijų, žaidė boulingą.


Gegužės 12 d. 3a klasės mokiniai vykome ekskursiją į Trakus ir Vilnių. Aplankėme Trakų ir Vilniaus Gedimino pilis, Gedimino aikštę. Pasikėlę į Vilniaus televizijos bokštą stebėjome ūkanoto Vilniaus panoramą.


Gegužės 8 d. rytas nežadėjo giedros dienos, bet mūsų, 6b klasės mokinių,  laukė nuotykių parkas  „Lokės pėda“, įsikūręs Jonavos rajone. Pamatyta nuostabi parko gamta, sutikti dėmesingi ir pakantūs instruktoriai, laimingi ir labai aktyviai pailsėję vaikai-toks šios išvykos rezultatas. Mes ten dar sugrįšime, nes esame labai sportiški ir ištvermingi.


Gruodžio 13 d. 8c klasės mokiniai ir klasės vadovė R. Varneckienė vyko į Vilnių: aplankė Valdovų rūmus, Katedros aikštėje apžiūrėjo naujametinę eglę, kalėdinį miestelį. Lietuvos operos ir baleto teatre žiūrėjo baletą „Spragtukas“. Kupini įspūdžių grįžo namo. 


Gruodžio 13 dieną 3 a klasės mokiniai ir mokytoja Ona Bielskienė vyko į ekskursiją: Kauno valstybiniame lėlių teatre žiūrėjome spektaklį „Užkerėtas veidrodis“, susitiko su Kalėdų seneliu, nykštukais, aplankė Rotušės aikštę, žavėjosi eglute ir gražiais nėriniais.


Lapkričio 24 d. 3 b ir 3 c klasių mokiniai su mokytojomis Rimanta Gardauskiene ir Diana Užemeckiene bei tėveliais vyko į Kauną. Kauno valstybiniame muzikos teatre stebėjo operetę „Grybų karas ir taika“


Lapkričio 22 dieną 6-8 klasių mokinių grupė apsilankė Latvijos sostinėje Rygoje.


Lapkričio 20 d. 3 b klasės mokiniai su mokytoja Rimanta Gardauskiene lankėsi mokyklos dirbtuvėse, kuriose susipažino su medienos savybėmis, jos apdorojimo įrankiais, jungimo būdais


 Lapkričio 11 d. per integruotų technologijų pamoką 9b klasės mokiniai aplankė UAB „Danspin“

Spalio 25 d. 7 a ir 7 c klasės mokiniai su klasių vadovėmis A. Stoškiene, J. Kilkiuviene ir bibliotekininke L. Stulgiene važiavo į Kauną. Septintokai  nuvyko į IX fortą, pabuvojo Kauno medicinos Anatomijos muziejuje ir aplankė Pažaislio vienuolyną. 


 Spalio 25 d. 4 a klasės mokiniai su mokytoja Rita Goleckiene vyko į  Šiaulių saldainių fabriko „Rūta“  Šokolado muziejų. Vaikai išklausė įspūdingos  šokolado atsiradimo  istorijos, dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Saldžioji laboratorija“, kurio metu patys gamino saldainius. Ekskursiją užbaigė pramogų centre „Žiogas“.


 2013 m. spalio 24 d. 7c klasės mokiniai ir etikos mokytoja Vilija Paškauskienė, artėjant ramybės ir susikaupimo šventei, aplankė knygnešio, Viktoro Petkaus bei kitų mirusių mokinių ir mokytojų kapus ir uždegė žvakutes.


 Spalio 21 d. 3 bk klasės mokiniai ir mokytoja Ramutė Mockuvienė lankėsi UAB „Danspin“ ir G. Laurynienės kepyklėlėje


 Spalio 21 d. 9 klasių mokiniai per integruotų technologijų pamokas lankėsi AB „Šatrija“


 Spalio 18 dieną 7d klasės mokiniai vyko į Klaipėdą


 2013 m. spalio 17 dieną 6c klasės mokiniai vyko į Vilnių. Lietuvos nacionaliniame muziejuje vaikai domėjosi Lietuvos istorinio kultūros paveldo ekspozicijomis, apžiūrėjo Karaliaus Mindaugo paminklą, pasivaikščiojo po senamiestį. Vandens atrakcionų parke dalyvavo edukacinėje pamokėlėje „Šaunusis gelbėtojas“.


 Spalio 11 d. 4 ak ir 4 bk klasių mokiniai su mokytojomis Renata Simonavičiene ir Lina Baltrušaitiene vyko į kelionę Panemune


 Spalio 7 d. devintų klasių mokiniai lankėsi Kauno teritorinės darbo biržos Raseinių skyriuje


 Spalio 3 dieną 2 a klasės mokiniai su mokytoja Vida Petrauskiene vyko į Kauną. Aplankė Tado Ivanausko įkurtus Botanikos ir Zoologijos sodus bei Zoologijos muziejų.


 2013 m. spalio 1d. 18 dešimtokų ir mokytojos Vilija Paškauskienė bei  Jolita Ogenskienė dalyvavo Medininkuose vykusioje „Muitinės istorijos“ pamokoje -susitikime su Tomu Šernu. 


 Rugsėjo 28 d. 4 a kl. mokiniai su mokytoja Rita Goleckiene vyko į Anykščius ir ten aplankė Arklio muziejų, Jono Biliūno kapą, Laimės žiburį, Puntuko akmenį.


 2013 m. rugsėjo 26 d. 3 bk klasės mokiniai ir mokytoja Ramutė Mockuvienė vyko į ekskursiją Panemune.


 2013 m. rugsėjo 20 d. 9 b klasės mokiniai ( klasės vadovė St. Brauklienė) vyko į Vilnių ir aplankė Valdovų rūmus, Bernardinų sodą. Išvykos metu pagilino istorijos žinias.


 Rugsėjo 19 d. 3c klasės mokiniai ir mokytoja Diana Užemeckienė vyko į UAB įmonę „Danspin“. Ši įmonė verpia siūlus, iš kurių vėliau audžiami kilimai. Aplankyti šią įmonę buvo įdomu dar ir dėl to, kad šios klasės mokiniai dalyvavo „Ugdymas karjerai“ projekte ir norėjo susipažinti su įvairiomis profesijomis.

 


  2013 m. rugsėjo 11 d. 3 a klasės mokiniai su mokytoja Ona Bielskiene vyko į Jūkainių pažintinį rekreacinį parką. Ten jie susipažino su skulptūromis, atpažino medžius, krūmus, kai kuriuos žolinius augalus, žaidė, piešė ir aptarė patirtus įspūdžius.


 2013 m. rugsėjo 10 d. 3 b klasės mokiniai su mokytoja Rimanta Gardauskiene  vyko į Jūkainių pažintinį rekreacinį parką. Išvykos metu mokiniai susipažino su skulptūromis, atpažino medžius, krūmus,  žolinius augalus, juos piešė. 


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis