Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Gegužės 31 – birželio 1 d. Vilniuje vyko 16-oji jaunųjų ornitologų mokslinė konferencija. Šių metų konferencijos temos ornitofaunos stebėjimams buvo paskelbtos sausio mėn. Vėliau, II etape, atrinkti patys geriausi darbai ir jų autoriai su vadovais pakviesti į III etapą – konferenciją. Į III etapą buvome pakviestos ir mes, 7a klasės mokinės: Laura Kilkiūtė, Rugilė Siliūnaitė, Kornelija Vaišvilaitė ir Deimantė Judickaitė. Mus lydėjo biologijos vyresnioji mokytoja Rasa Vaišvilienė.

Šioje konferencijoje mokiniai pristatinėjo ornitologinius projektus, stendinius ir žodinius pranešimus, aplinkosauginę sambūrių veiklą. O mes pristatėme 2 skirtingus pranešimus. L. Kilkiūtė ir R. Siliūnaitė pristatė darbą „Paukščiai mokyklos teritorijoje“, kuriame pateikė ilgalaikius paukščių gyvenančių mokyklos teritorijoje stebėjimų rezultatus, o K. Vaišvilaitė ir D. Judickaitė pristatė pranešimą „Paukščių palydos Raseinių rajono Gabšių kaime“. Žinoma, mes įdėmiai klausėme kitų mokinių pranešimų, tačiau jaudinomės laukdamos savosios eilės. Pradėjus pristatinėti buvo nedrąsu, tačiau manome, kad vis dėlto nugalėjome baimę, nes savo pranešimus pristatėme gerai. Buvome apdovanotos diplomais ir dovanomis (vertingomis knygomis).

Visus konferencijos dalyvių pranešimus išklausė ir konsultavo prof. Petras Kurlavičius bei Lietuvos ornitologų draugijos projektų vadovas Gediminas Petkus. Nustebino tai, kad gavome progą pabuvoti net dviejose ekskursijose. Buvo labai labai įdomu. Vėlyvą vakarą keliavome po Pavilnių regioninį parką. Ten klausėmės paukštelių balsų, bandėme visi kartu juos atpažinti. Šią ekskursiją vedė prof. P. Kurlavičius ir ji mus labai sudomino, nors gaila, užklupo blogas oras: perkūnija ir lietus, todėl turėjome šią ekskursiją nutraukti dar jos visiškai nepabaigę. O kitą dieną ankstyvų rytą mes lankėmės Kenos žuvininkystės įmonės „Akvilegija“ tvenkiniuose. Ten mes susipažinome su gamtinių buveinių įvairove bei vėl stebėjome ir mokėmės atpažinti paukščius. Mes netgi išmokome atpažinti gulbę giesmininkę nuo gulbės nebylės. Pasirodo, gulbę giesmininkę nuo nebylės galima atskirti pagal geltonos spalvos snapą, virš snapo nėra juodo gumbo, snapo galiukas juodas. Be to, gulbė giesmininkė įrašyta į Lietuvos Raudonąją knygą, todėl galėjome gėrėtis reta vandens paukščių rūšimi. Šią paukščių pažinimo ekskursiją gamtoje vedė vandens paukščių žinovas – gamtos tyrimų centro Ekologijos instituto mokslo darbuotojas dr. Vitas Stanevičius. Tuomet buvo užfiksuotos net 36 paukščių rūšys! Be to, aptikome ir tokių gyvūnų rūšių, kurios buvo įrašytos į Lietuvos Raudonąją knygą. Tai raudonoji kūmutė, jūrinis erelis. Pavilnių regioninis parkas, Kenos tvenkiniai paliko mums tikrai neišdildomą įspūdį. 

 

Laura Kilkiūtė


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis