Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

6Lapkričio mėnesio dvi savaites pailgintos mokymosi dienos grupės mokiniai „keliavo“ po sveiko maisto šalį. Šios „kelionės“ metu pirmokėliai išsiaiškino, kurie maisto produktai sveiki, o kurie – ne, kodėl kai kurie iš jų kenkia sveikatai, aptarė, kas turėtų būti pietų dėžutėje.

Užsiėmimų metu ugdytiniai mokėsi atpažinti įvairius vaisius ir daržoves, minė mįsles, žiūrėjo edukacinį filmuką „Kaip valgyti sveikai?“, susipažino su sveikiausiomis daržovėmis ir naudingiausiais saldumynais, klausėsi nuotaikingos pasakos apie sveiką mitybą. Pirmokėliams sunku suvokti skaičius, todėl jie atliko užduotį, kaip ant svarstyklių atrodo SAM rekomenduojama 400–500 gramų daržovių ir vaisių dienos norma. Po svėrimo užduoties mokiniai nusprendė, kad reikia daugiau valgyti vaisių ir daržovių. Daug teigiamų emocijų sukėlė rečiau valgomų vaisių ir daržovių uostymo, ragavimo, vertinimo, lyginimo užduotys. Kai kurie pirmą kartą ragavo keptą burokėlį, gumbinį ir lapkotinį salierą, moliūgą, topinambą, papriką, petražoles, persimoną, mangą.

     Grupės mokiniai dalyvavo sveikatos valandėlėje „Sveikas maistas – sveikas vaikas. Gerai daryk – maistą taupyk!“. Jos metu su visuomenės sveikatos specialiste Laima Galinaitiene aptarė sveikos mitybos piramidę, atliko užduotį „Sveikos mitybos lėkštė“, išsiaiškino vandens naudą, aptarė, ką sveika gerti ir ko reikėtų atsisakyti, žiūrėjo filmuką apie maisto taupymą.

     Džiugu, kad po „kelionės“ po sveiko maisto šalį pirmokėlių pietų dėžutėse atsirado arba padaugėjo vaisių ir daržovių.

       Pailgintos mokymosi dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė

                                

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis