6Lapkričio mėnesio dvi savaites pailgintos mokymosi dienos grupės mokiniai „keliavo“ po sveiko maisto šalį. Šios „kelionės“ metu pirmokėliai išsiaiškino, kurie maisto produktai sveiki, o kurie – ne, kodėl kai kurie iš jų kenkia sveikatai, aptarė, kas turėtų būti pietų dėžutėje.

Užsiėmimų metu ugdytiniai mokėsi atpažinti įvairius vaisius ir daržoves, minė mįsles, žiūrėjo edukacinį filmuką „Kaip valgyti sveikai?“, susipažino su sveikiausiomis daržovėmis ir naudingiausiais saldumynais, klausėsi nuotaikingos pasakos apie sveiką mitybą. Pirmokėliams sunku suvokti skaičius, todėl jie atliko užduotį, kaip ant svarstyklių atrodo SAM rekomenduojama 400–500 gramų daržovių ir vaisių dienos norma. Po svėrimo užduoties mokiniai nusprendė, kad reikia daugiau valgyti vaisių ir daržovių. Daug teigiamų emocijų sukėlė rečiau valgomų vaisių ir daržovių uostymo, ragavimo, vertinimo, lyginimo užduotys. Kai kurie pirmą kartą ragavo keptą burokėlį, gumbinį ir lapkotinį salierą, moliūgą, topinambą, papriką, petražoles, persimoną, mangą.

     Grupės mokiniai dalyvavo sveikatos valandėlėje „Sveikas maistas – sveikas vaikas. Gerai daryk – maistą taupyk!“. Jos metu su visuomenės sveikatos specialiste Laima Galinaitiene aptarė sveikos mitybos piramidę, atliko užduotį „Sveikos mitybos lėkštė“, išsiaiškino vandens naudą, aptarė, ką sveika gerti ir ko reikėtų atsisakyti, žiūrėjo filmuką apie maisto taupymą.

     Džiugu, kad po „kelionės“ po sveiko maisto šalį pirmokėlių pietų dėžutėse atsirado arba padaugėjo vaisių ir daržovių.

       Pailgintos mokymosi dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė