Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

12Šiais mokslo metais ir mūsų progimnazijoje atsirado galimybė pamokas ar neformaliojo švietimo veiklas perkelti į naują erdvę – lauko klasę. Ši klasė yra kitokia, neįprasta, nes pastatas panašus į kupolą. Tokia vieta mokiniams tapo papildoma motyvacine priemone ir traukos objektu. Kupole šilta, jauku, patogu, žaisminga. Veikia vėdinimo ir šildymo sistema, yra internetas. Tokia klase mokiniai ir mokytojai galės naudotis visus mokslo metus. Jau dabar lauko klasėje vyksta inovatyvios, tyrinėjimu grįstos pamokos. Joje svečiavosi ir knygų mylėtojai.

     Pirmasis 1a klasės mokinių tėvelių susirinkimas taip pat vyko kupole. Tėveliai netradicinėje aplinkoje jautėsi drąsiau, susipažino ir pristatė vienas kitą, aptarė veiksnius, lemiančius sėkmingą ugdymą (si), vertinimą, klasės tvarkos taisykles ir susitarimus. Mokytoja Rita Goleckienė teigė, kad jai pavyko auklėtinių tėvelius suburti kaip šeimą, sukurti optimistinę nuotaiką edukacinei veiklai, numalšinti baimę dėl naujų iššūkių.

     Smagu pasibaigus pamokoms tokioje klasėje poilsiauti, diskutuoti, piešti, konstruoti. Šią vietą pamėgo ir pailgintų mokymosi dienos grupių, ir priešmokyklinio ugdymo mokiniai.

     Neformalaus švietimo užsiėmimas „Augu sveikas ir išmanus“ taip pat vyko netradicinėje aplinkoje. Pradinių klasių mokytoja Dalia Kosienė būrelio dalyvius į mokyklos kieme esantį kupolą pakvietė aptarti naujų mokslo metų plano. Čia svečiavosi ir būrelio „Kūrėjai“ nariai, su lietuvių kalbos mokytoja Laima Butviliene jie ne tik planavo, bet ir kūrė. 2b klasės mokiniai ir jų mokytoja Gražina Šimkevičienė kupolą papuošė pasakų herojais, atkeliavusiais tiesiai iš ekologiško daržo. Antrokai kviečia kupole aplankyti „mažuosius draugus“, papildyti parodą naujais pasakų veikėjais ir pasidžiaugti spalvinga progimnazijos kiemo gamta.

                                

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis