Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

7Dieninės vasaros stovyklos „Gimtinės takais“ 4a klasės grupė ,„Gudručiai“ veiklą pradėjo išvyka į Maironio parką ir sportinėmis varžybomis.

Kitą stovyklos dieną vykome į vieno iškiliausių XIX a. pradžios lietuvių kultūros veikėjų bei rašytojų, pasakėčios žanro klasiko – Simono Stanevičiaus gimtąją sodybą, esančią Kanopėnų kaime (Viduklės sen.).Čia stovyklautojus pasitiko gidas Klemensas Krolys, kuris senų klevų alėja atvedė į ketvirtą šimtmetį skaičiuojančią pasiturinčio bajoro sodybą su erdviu ir jaukiu kiemu. Jis pristatė ekspoziciją, skirtą S. Stanevičiaus gyvenimui ir kūrybai, tą laikotarpį menančius daiktus. Kupini įspūdžių pasukome į legendomis ir padavimais apipintus ir iki šių dienų puikiai išsilaikiusius Molavėnų piliakalnius.

Visi labai aktyvūs buvo pėsčiųjų žygyje į „Karpynę“, nes jį įveikus, laukė maudynės ir žaidimai baseine.

Paskutinę stovyklos dieną važiavome į Palangą. Čia dalyvavome edukaciniame užsiėmime „Nuo gintaringo miško iki įvairiaspalvės mozaikos“ Gintaro muziejuje. Vaikai kūrė savo mozaiką iš pušies žievės, kerpės, mokėsi gintarą komponuoti su kitomis medžiagomis, fantazuoti ir improvizuoti. Vėliau įspūdžiais dalinomės prie jūros, žaidėme, statėme smėlio pilis ir, aišku, atsigaivinome jūroje.

Stovyklavimo metu mokiniai geriau pažino Raseinių rajono, šalies įdomias savo kultūra, tradicijomis vietoves, laiką leido gamtoje, patyrė malonių įspūdžių. Dėkojame Raseinių r. savivaldybei, tėveliams ir mūsų progimnazijai už stovyklos finansavimą ir linkime visiems puikios vasaros.

Mokytoja Rita Goleckienė

                                

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis