Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1 4 stovyklos

Labai smagu, kai 1–4 klasių socialiai remiamų ir mūsų progimnazijoje besimokančių mokinių iš Ukrainos, vasaros atostogos prasidėjo birželio 15–22 d. dieninėje vasaros poilsio stovykloje „Pažink save ir savo kraštą“, kuri veikė Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijoje. Stovyklos vadovėmis dirbo pradinių klasių mokytojos metodininkės Rita Petkienė, Rimanta Gardauskienė, pradinių klasių mokytoja Odeta Bielskytė, mokytojo padėjėja Rima Žickienė.

 

Stovyklavimo laikotarpiu mokiniams buvo organizuojamos pažintinės mokomosios išvykos, ekskursijos, edukacinės patirtinės veiklos: į Raseinių Dubysos regioninį parką,

mokykliniu autobusu ekskursija į Klaipėdą, delfinų pasirodymą, prie Baltijos jūros, į dailės studiją „Menai ir Monai“ dailės terapijos užsiėmimą „Pažink save“ naudojant „Fraktalų“ techniką, į Raseinių Marcelijaus Martinaičio biblioteką, žaidimo erdves į Maironio parką, prie bažnyčios tvenkinio, į Raseinių hipodromą – žirgyną, o paskutinę stovyklavimo dieną vykome į Tauragės krašto istorijos muziejų ir Tauragės STEAM centrą, kuriame stovyklautojai patyrė daugiausia teigiamų emocijų. STEAM centre mokiniai lankėsi gamtos mokslų laboratorijoje, kurioje atliko kelis eksperimentus. Per mikroskopą žiūrėjo druskų kristalus, o po to turėjo nupiešti, ką pamatė. Mokėsi dirbti su Pastero pipetėmis. Mechatronikos laboratorijoje stovyklautojų laukė metodininkas Darius. Ten mokiniai turėjo ne tik klausyti, bet ir girdėti, kad galėtų dirbdami porose sėkmingai konstruoti su LEGO SPIKE ir programuoti. Taip pat susipažino su Tvaraus vystymosi, žaliomis ir alternatyviomis energetikos laboratorijos erdvėmis ir sužinojo, kaip su saulės moduliu galima pasikrauti savo mobilųjį telefoną.

Dar didesnis džiaugsmas stovyklautojus ištiko, kai grįžę iš Tauragės progimnazijos kiemelyje artėjančių Joninių proga visi vaikai skubėjo ieškoti stebuklingojo „Paparčio žiedo“. Pavyko surasti tik ketvirtokei Gustei, ji saldžiaisiais prizais pasidalijo su visais stovyklos draugais.

Stovyklavimo metu mokiniai geriau pažino Raseinių miesto, šalies įdomias savo kultūra, tradicijomis ir vertybėmis vietoves, daugiau laiko praleido gamtoje, susirado naujų draugų, patyrė malonių įspūdžių, o įgytus bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius pritaikys įvairiose gyvenimiškose situacijose.

Paskutinę stovyklos dieną mokiniai ant lapelių rašė gražius padėkos žodžius stovyklos vadovėms, o refleksijos metu kiekvienas vaikas įvardino daug naujų dalykų, kurie buvo iki šiol nepatirti, neatrasti, bet svarbūs savęs pažinimui, asmenybės tobulėjimui.

Stovyklos vadovės Rita, Rimanta, Odeta, Rima dėkoja stovyklautojams ir visiems linki saugių, smagių ir prasmingų vasaros atostogų!

Stovyklos vadovė Rita Petkienė

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis