Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

8Dieninės vasaros poilsio stovyklos „Pažinkime gimtąjį kraštą“, 2a klasės „Gamtukų“ būrys turiningai leido laiką visą savaitę. Pirmadienį, birželio 13-ąją, stovyklautojai išvyko dviračiais iki Palendrių piliakalnio. Ten aplankėme žydų žudymo vietą, vaikai išsakė savo mintis apie karą. Pasigrožėjome vaizdu nuo piliakalnio. Kaip gražiai spindi vanduo tvenkiniuose, kokia balta Raseinių bažnyčia ir kaip gražiai atrodo mūsų mokykla, apsupta medžių, ant aukšto kalno.

       Antradienį visi keliavome į Prabaudos pušyną. Ten mūsų laukė mums jau pažįstami Kauno rajono Dariaus ir Girėno 2-osios rinktinės 210-osios kuopos karys Aurimas ir Kauno rajono Vytauto Didžiojo 2-osios rinktinės 207-osios kuopos šaulė Vilma. Jie pamokė rikiuotės, drausmės elementų, parodė, kaip apsisaugoti nuo lietaus. Bet smagiausia buvo šaudymo varžybose. Pasimokėme šaudyti iš pistoleto, automato ir lanko. ,,Mūšio lauke“ sunaikinta 50 balionų!

       Trdečiadienį ėjome į Raseinių Marcelijaus Martinaičio biblioteką. Ten mūsų laukė edukacinis užsiėmimas apie seniausias žmonijos knygas. Patys pasidarėme savo knygas atostogų nuotykiams surašyti. Džiugu, kad vaikams biblioteka tapo nauju traukos centru, ir mes čia ateisim dar ne kartą.

       Ketvirtadienį vykom į Betygalą. Susitikome su žymia mokytoja, Raseinių garbės piliete Birute Navakauskiene, kuri parodė Maironio tėvų kapus, palydėjo iki Betygalos piliakalnių. Pas ją irgi pažadėjom sugrįžti, aplankyti muziejų. Šį kartą labiau rūpėjo Dubysos pievos, beždžionių tiltas.

       Penktadienis–paskutinė stovyklos diena. Vykome į Vinetu kaimą. Daugybė teigiamų emocijų. Sužinojome, kaip indėnai moko savo vaikus, išbandėme savo jėgas kliūčių ruože, patikrinome taiklumą šaudydami iš lanko, išsirinkome sau indėniškus vardus ir pasipuošėme veidus vardus atitinkančiais simboliais. Toliau Eiklusis Mustangas, Vikrusis Erelis, Stiprusis Lukys, Skaisčioji Saulė, Švelnusis Drugelis ir kiti vyko prie Olando kepurės skardžio. Ten pastatėme svajonių piramides iš akmenukų, palinkėjome vieni kitiems įspūdingų ir saugių atostogų. To paties linkime ir jums visiems. Esame dėkingi Raseinių r. savivaldybei, mūsų progimnazijai ir tėveliams už stovyklos finansavimą.

Stovyklos vadovė Vida Petrauskienė

                                

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis