Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

     2Birželio 8 dienos ankstyvą rytą 2b ir 3a kl. mokiniai išvyko į tolimą kelionę, Žemaitijos sostinę – Telšius. Vaikai pažintį su Telšiais pradėjo nuo ekskursijos „Meškiukų pėdsakais Telšiuose“. Ekskursijos metu kartu su gidu aplankė žymiausias ir gražiausias Telšių miesto vietas, išgirdo nuostabių istorijų ir legendų apie miestą, jo įkūrimą, ieškojo ir skaičiavo, kiek gi šiame mieste gyvena meškiukų.

 

     Pasivaikščiodami gražiai sutvarkyta Masčio ežero pakrante, pasigrožėdami nuostabiais miesto ir ežero vaizdais, keliavo į miesto senamiestyje esančią kavinę, kur vaikų laukė jiems paruošti pietūs. Po skanių pietų vyko į Žemaitijos kaimo sodybą, kurioje turėjo ekskursiją po muziejų – susipažino su Žemaičių protėvių gyvenimo būdu ir buitimi XIIIV–XX a. Po ekskursijos kaimo sodybos teritorijoje vaikai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Žemaitē XIX omžiou: dainas, toncē, pastrajē, rokunda“. Mokiniai išgirdo ir buvo mokomi XIX amžiaus žemaitiškų vaikiškų (ir ne tik) dainų, šoko tradicinius šokius, susipažino su tradiciniais muzikos instrumentais, išmoko žemaičių kalbos „perliukų“.

     Didelis būrys (20 antrokų ir 20 trečiokų) mokinių šioje kelionėje buvo supratingi, atidūs klausytojai, draugiškai bendravo, aktyviai dalyvavo ir kultūringai elgėsi edukacinėse programose. Visus lydėjo gera nuotaika. Programos organizatorė, gidai, autobuso vairuotojas džiaugėsi kultūringais vaikais ir atidžiais klausytojais, o folkloro ansamblio vadovė seniai nebuvo mačiusi taip nuoširdžiai besiklausančių ir šokančių vaikų.

    Pradinių klasių mokytoja Ramutė Mockuvienė

                                

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis