Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

9Birželio 1 dieną 1b ir 2b klasių mokiniai kartu su mokytojomis Gražina Šimkevičiene ir Dalia Kosiene skubėjo į Raseinių Marcelijaus Martinaičio biblioteką. Ten jų jau laukė knygos „Skruzdėliukas Nežiniukas“ kūrėjai – rašytoja Rasa Dmuchovskienė, dailininkas Gintaras Jocius ir… skruzdėliukas Nežiniukas.  Svečiai vaikams vedė žaismingą edukaciją „Skruzdėliadienis“. Jos metu mokiniai išgirdo įdomių faktų ne tik apie skruzdžių, bet ir apie įvairiausių vabaliukų, sraigių, varlių, kurmių, šikšnosparnių bei kitų mažų padarėlių gyvenimą miškuose ir pievose. Ar žinojote, kad vienas dantingiausių padarų gamtoje yra sraigė? Ji turi apie 25 000 dantų! Vaikai sužinojo, iš kokių medžiagų skruzdėlės stato skruzdėlyną, o specialioje dėžutėje, formikariume, galėjo stebėti tikrų skruzdžių gyvenimą.

Teko pabūti ir dailininkais. Pirmokai ir antrokai kartu su dailininku Gintaru piešė keistą sutvėrimą, o apvertus lapą paaiškėjo, kad pavyko nupiešti žavingą varlytę.

Rašytoja Rasa šešėlių teatro pagalba supažindino vaikus su būsima ketvirtos knygos apie skruzdėliuką Nežiniuką dalimi, o dailininkas pakvietė visus sušokti linksmą knygos veikėjų šokį ir suvaidinti vieną šios dalies epizodą.

Skruzdėliadienis buvo puikus! Lauksime pasirodant ketvirtosios knygos apie skruzdėliuką Nežiniuką.

Pradinių klasių mokytoja Dalia Kosienė

                                

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis