Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

62c klasės mokiniai kovo 17 dieną vyko į Trakus. Mokiniai pamokų metu jau mokėsi apie matavimo vienetus, apie pinigus ir jų rūšis. Per pasaulio pažinimo pamokas įgijo žinių apie daiktus ir medžiagas. Vaikai žinojo, kad įgyti įgūdžiai jiems padės geriau suprasti ekspozicijas Trakų pilyje. Užsiėmimai vyko Trakų pilies gynybinėje vartų bokšto pastogėje įrengtoje edukacinėje klasėje. Mokiniai susipažino su Lietuvos bei Vakarų Europos karyba, pagrindinėmis to laikotarpio kariuomenės rūšimis, ginkluote, kovos taktika.

             Naudojant vaizdinę medžiagą mokiniai nukeliavo į viduramžius, tapo kariais, besirengiančiais į mūšį – matavosi šarvus, įvairius šalmus, rinkosi ginklus. Antroje edukacinėje veikloje susipažino su Lietuvos lobių istorija. Mokiniai buvusioje pilies iždinėje apžiūrėjo ekspozicijas, kur pristatomi pinigai. Praktinėje dalyje antrokai ieškojo paslėpto Pilies lobio. Grįžę į progimnaziją mokiniai dalijosi įspūdžiais, laukė filmo „Trakų istorinis muziejus“ peržiūros, sprendė kryžiažodį.

 

Edukacijų metu mokiniai suprato, kad Trakų istorinis muziejus yra ta vieta, kuri visiems padeda dar geriau suprasti Lietuvos istoriją.

Pradinių klasių mokytoja Odeta Bielskytė

                                

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis