Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Gegužės 3 d. Vilniuje Goethe’s institute vykusiame konkurso „Vokiečių kalba smalsiems tiksliukams“ finale stipendiją vasaros kursams Vokietijoje iškovojo Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos moksleivis Titas Simanavičius.

Jaunasis biologas vykdo tęstinį projektą, jau dvejus metus stebėdamas ir aprašydamas šelmeninių kregždžių populiaciją savo gimtojo kaimo teritorijoje. Tyrimų duomenis 2011 m. Titas jau yra pristatęs Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo I ture, pranešimą su papildytais naujais duomenimis jis ruošiasi taip pat pristatyti tarptautiniame projekte „Paukščių palydos“, vyksiančiame šiais metais. Titas susirūpinęs, kad pastaraisiais dešimtmečiais Lietuvoje perinti šių paukščių populiacija mažėja.

Konkurso nugalėtojo laukia dviejų savaičių vasaros kursai Getingene kartu su smalsiais tiksliukais iš kitų Europos šalių. Abu nugalėtojai be galo džiaugiasi pagrindiniu prizu, nes tai, pasak jų, puiki proga susipažinti su Vokietijos ir kitų šalių jaunaisiais tyrėjais, o „galimybė gyvai bendrauti yra tiesiausias kelias į geresnius vokiečių kalbos įgūdžius.“ 


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis