Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

3Lapkritis užleido vietą gruodžiui, žemę dengia sniego paklotas. Šis laikas atneša pasikeitimų ne tik į gamtą, bet ir į sielą. Tai mistiškas metas, Advento mėnuo, kurio ramybė ir susikaupimas veda į didžiąją šventę – Kalėdas. Gruodžio 13 dienos pavakarę Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos gražiojoje aktų salėje susirinkusi bendruomenė pasveikino vieni kitus su artėjančiomis šventėmis, progimnazijos direktorius Ramūnas Bružas palinkėjo sveikatos, energijos, sėkmės, pasidžiaugė šviesiais kasdienybės akcentais... Progimnazijos bendruomenė tą vakarą turėjo galimybę išgirsti šventinį Kauno valstybinio muzikinio teatro solistų koncertą.

         Šioje Kalėdų laukimo šventėje gražiais, šventiškais, nuotaikingais kūriniais dalijosi mūsų svečiai, Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai: Ieva Goleckytė, Andrius Apšega ir Evelina Pilipavičiūtė – Juraškienė. Jie mums atliko Žako Revo kūrinį „Mano kelias“, skambėjo Fransis Pulenk „Meilės keliai“, Karlos Gardel „Diena, kai sutikau tave“, Irvin Berlin „Svajoju apie baltas Kalėdas“, Giedriaus Kuprevičiaus dainą „Kregždutės“ iš miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais“. Nuotaikingai nuaidėjo ,,Husarų maršas“. Šventinį koncertą apvainikavo Ievos ir Andriaus atliekama Endriu Loidas Vėberio daina „Amigos para Siempre“ („Draugai per amžius“).

 

Po audrų, po šėlstančių ciklonų

Ant namų, ant vėjo platumų

Tyliai gula minkšti sniego tonai

Ir alsuoja formos naujumu.

       Vėl – nakčia ramiai, lėtai pasninga,

       Paprasti, nedideli rytai.

       Ir atrodo rimta ir prasminga,

       Ką nakčia galvojai ir jautei.

Supratai: gyvenimas – gyventi.

Tai – didysis tikslas ir prasmė.

Atsibudęs tyloje Advento,

Tu atgimk Jo nuostabioj giesmėj...

Progimnazijos bendruomenė nuoširdžiai dėkoja administracijai už šventinį vakarą, užpajaustą Advento dvasią, už atgimimą nuostabioj giesmėj... Direktorius, mokytojų aktyvas visus pakvietė puodeliui arbatos, o ją buvo skanu ragauti iš naujų, direktoriaus padovanotų puodelių su progimnazijos atributika.

Kalėdos yra didis įvykis, kuris kiekvieną kartą yra pajėgus pakeisti mūsų gyvenimą. Jeigu jas priimsime, jos padės mums dar labiau tapti tuo, kuo karštai trokštame būti savo širdyje. Tad dalinkimės šventiniu džiaugsmu, šviesa ir viltimi, kad kiekviena diena būtų kaip Kalėdos, nuostabios Kalėdos!

     Jaunieji žurnalistai

                                

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis