Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

maketas is dezuciuProjektas ,,Kalėdinė pilies menė“ – tai integruotas dailės ir technologijų bei pasaulio pažinimo pamokų metu atliktas projektas, kuris 2c klasėje vyko net 2 savaites. Per pasaulio pažinimo pamokas mokiniai mokėsi apie istoriją ir jos praeitį, buvo kalbama, kad istoriją mena įvairūs šaltiniai ar net objektai. Pamokos metu mokiniai buvo supažindinami su praeitį saugančiais muziejais. Vienas iš muziejų „Kauno pilis“. Buvo trumpai pristatoma, kokią praeitį ši pilis saugo, kokių galima rasti daiktų ar istoriją saugančių dokumentų. Išmoko, kurie istoriją menantys šaltiniai yra pirminiai, o kurie antriniai.

         Artėjant Kalėdoms kilo idėja sukonstruoti pilies maketą, kuris šiuo metu yra dalis mūsų progimnazijos Kalėdinio miestelio. Idėją pradėjome įgyvendinti nuo namelių kūrimo, tuomet mokinių pasiūlymas labai nustebino, nes jie pasiūlė sukonstruoti pilį. Dailės ir technologijų pamokų metu pradėjome kurti maketą. Kalėdinės pilies menės kūrimas ugdė šiuos mokių gebėjimus: kurti, bendradarbiauti, konstruoti ir pažinti. Mokiniai, atlikdami užduotį, patyrė džiaugsmą ir įveikė pilies konstravimo iššūkius. Tolimesnė veikla bus vykdoma ekskursijos metu Kauno pilyje, kur mokiniai padedant gidui sužinos įdomių istorinių faktų apie pilies muziejų bei išgirs legendą „Kauno pakalnėj per lygumą jaukią, Tulpių, narcizų slėniu, Neris plaukia“. Pilyje planuojama edukacija, kurios metu mokiniai, naudodami molį, kurs koklį. Atradimo ir kūrybingumo džiaugsmas visada turi tampi realybe.

2c klasės mokytoja Odeta Bielskytė

                                

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis