Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Balandžio 23 – 29 dienomis visoje respublikoje vyko Nacionalinė bibliotekų savaitė, kurios šūkis – „Nežinai? Pėdink į biblioteką! Šiais metais savaitė buvo skirta jauniesiems bibliotekų lankytojams: vaikams, paaugliams, jaunimui. Bibliotekų savaitės renginiai Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos bibliotekoje prasidėjo vidurdienio skaitymais. 2013m. minime Prano Mašioto, vaikų rašytojo, pedagogo ir publicisto 150-ąsias gimimo metines. Ne viena karta užaugo su Prano Mašioto rašytomis ar verstomis knygomis, kurios mokė gerumo, buvo pirmieji gamtos, istorijos ir geografijos žinių šaltiniai. Atpėdinę bibliotekon mokyklos pradinukai bei svečiai – lopšelio-darželio „Liepaitė“ ikimokyklinukai - įdėmiai klausėsi Prano Mašioto pasakėlių, o po to dalyvavo ir knygos skirtuko piešimo konkurse. Gražios pavasarinės fantazijos gulė ant piešiamų skirtukų. Knygos skirtukų eskizų piešimo konkurse buvo raginami sudalyvauti visi norintys.  Mokyklos NŠ „Maironiečiai“ narės išbandė laimę konkurse ir viena iš jų tapo laimėtoja – 5a klasės mokinė Deimantė Kvietkutė. Itin gražų skirtuką nupiešė ir 6a klasės mokinė Rūta Račiūnaitė, bei 1a klasės mokinys Leonas Malinauskas. Dailės mokytoja Gitana Jukilaitienė gelbėjo renkant gražiausius, meniškiausius skirtukus.

Nacionalinės bibliotekos savaitės „vinimi“ tapo surengtas protmūšis vyresniesiems – „Knyga – mūsų turtas ir išmintis“. Griežta, bet teisinga komisija – soc.pedagogė  B.Vaičekauskienė, anglų k. mokytoja A.Stoškienė ir bibliotekos vedėja H.Gailienė įvertino dalyvių atsakymus ir paskelbė nugalėtojus. Dalyviai buvo itin aktyvūs ir gudrūs, o laimėjusi „Moksliukių“ (septintokių) komanda džiaugėsi prizais ir padėka. Nebuvo nuskriausta nė viena komanda – iš renginio išėjo nešini dovanotomis knygomis ir padėkomis. Protmūšio klausimai nebuvo itin sudėtingi, tačiau reikalavo būti pastabiems ir domėtis aplinkine informacija.

Verta džiaugtis aktyviais mokyklos mokiniais ir mokytojais, kurie lieka neabejingi paskelbtoms akcijoms. Tegyvuoja biblioteka ir jos darbuotojai!

Bibliotekininkė Lina Stulgienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis