Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

5Atvykę į Anykščių kraštą pirmiausia aplankėme Istorijų dvarelį. Ten sužinojom, kodėl šis miestas turi tokį vardą, iš kur atsirado Puntuko akmuo, paskaitėm ir kitas Anykčių rajono vietovardžius paaiškinančias sakmes. Vaikai sužinojo apie pašto darbą, pasidarė bibliotekos skaitytojo bilkietus, prisiminė ir Anykčiuose gyvenusius ir kūrusius literatūros klasikus.

Kitas mūsų tikslas – Arklio muziejus Niūronyse. Ilgai lauktas edukacinis užsiėmimas ,,Duonelė kasdieninė“. Vaikai susidomėję klausė pasakojimo apie ilgą rugio kelią iki mūsų stalo. Labai smagu buvo patiems formuoti kepaliuką, įspausti jame sau svarbų ženklą. Kol mūsų duonelės kepė, pasižvalgėme po muziejaus ekspozicijas. Pamatėm daugybę senovinių vežimų ir rogių, sužinojom, kodėl žirgas buvo toks svarbus žmogui anksčiau ir toks mylimas šiais laikais.

Kelionės pabaiga – adrenalino mėgėjams, savęs patikrinimui. Aplankėme Medžio lajų taką. Jis medžių viršūnėmis vingiuoja apie 300 metrų ir kyla aukštyn iki 21 metro. Patys narsiausi užlipo į bokštą, kurio aukštis 35 metrai ir galėjo pasigrožėti Anykčių šileliu, Šventosios upės vingiu. Kelionėje vaikai patyrė daug įspūdžių ir emocijų, jie dėkingi mokytojoms Ritai, Vidai ir Sigitai už turiningą praleistą dieną.

                                

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis