Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1     Dar vasarą mūsų progimnazija pradėjo bendradarbiauti su jūrų skautija „Divytis“. Tai neformaliojo vaikų švietimo jūrų skautų organizacija, kuri puoselėja Lietuvos – jūrinės valstybės idėją ir savo narius siekia ugdyti dorais, kilnios dvasios, tvirto būdo piliečiais. Jūrų skautų veikloje gilinamos skautavimo žinios, mokomasi išgyventi gamtoje, ugdomos lyderių savybės, mokoma labiau pasitikėti savimi bei kitais.

     Vasarą 14 mūsų mokyklos 5-8 klasių mokinių atostogas leido stovykloje, kurią organizavo jūrų skautija „Divytis“. Stovykloje mokiniai aktyviai ilsėjosi, daug maudėsi, mokėsi plaukti baidarėmis, buriavo, mokėsi gyventi gamtoje. Vyko ir įvairūs skautiški užsiėmimai – rytinės ir vakarinės rikiuotės, sueigos, pasisėdėjimas prie laužo draugų būryje, dainos, žaidimai ir kitokios pramogos.

     Net šeši mokiniai taip susižavėjo skautiška veikla, kad ne tik linksmai leido laiką stovykloje, bet ir pasinėrė į aktyvų mokymąsi bei pasisėmė žinių apie skautavimą, turistavimą, įgijo bendravimo įgūdžių, surado daug naujų draugų. Stovyklos pabaigoje jiems iškilmingoje rikiuotėje garbingai buvo užrišti skautų kaklaraiščiai. Jeigu pamatysite mokinius su žydros ar kitokios spalvos kaklaraiščiais, žinokite, kad tai jūrų skautai.

   Skautiška mokinių veikla tęsiasi ir prasidėjus naujiems mokslo metams. Mokiniai ir toliau gilina įgytas žinias. 3 skautai spalio antros savaitės pabaigoje vyko į skautų lyderių apmokymus, kuriuose mokėsi komandinio darbo, vadovauti grupėms, išsakyti savo nuomonę. Daug užsiėmimų vyko gamtoje, tamsiu paros laikotarpiu, o tai suteikia daug žaismingumo ir žavesio. Grįžę iš apmokymų, mokiniai skleis įgytą patirtį kitiems savo draugams.

   Į skautiškos veiklos būrį kviečiame prisijungti kuo daugiau mokinių. Esate laukiami visi, kuriems nėra svetimas buvimas gamtoje, noras bendrauti ir tapti labiau pasitinkinčiais savimi, nugalėti savo baimes, dirbti komandoje, vadovauti jai. O vasarą ir vėl bus galimybė pasinerti į žavintį naujų nuotykių kupiną stovyklų pasaulį.

 

Jūrų skautų vadovė Aldona Krasauskienė

                                

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis