Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

        6  Gražų spalio 7-osios dienos rytą 3a ir 2b klasės mokiniai išvyko link Nemuno, į Panemunių RP lankytojų centrą. Ten mokiniai su gidės pagalba pasitelkus ekspoziciją susipažino su senaisiais Nemuno amatais: sielių pynimu ir plukdymu, žvejyba ir žvejybos įrankių gamyba, laivyba ir laivadirbyste, kėlimu per Nemuną bei upės – vandens kelio priežiūra. Pamatė ir pačiupinėjo autentiškus senuosius amatininkų įrankius. Galėjo pažiūrėti rodomus filmukus apie medinės Nemuno valties statybą tradiciniais laivadirbio įrankiais ir plukdomojo tinklo gamybą. Edukacijos pabaigoje dalyviai atsakinėjo į klausimus, nusipiešė paveikslėlius, patys gamino atskiras plukdomojo tinklo dalis.          Naudojant „spūlę“ ir vijimo įtaisą „matarą“ suvijo virves tinklo pavaroms, išpjovė plūdes tinklui. Pamatė, kaip specialiame įtaise išlieti švininius tinklo „svorelius“.

            Gamtoje „pasistiprinę“ mamų įdėtais skanėstais, mokiniai keliavo į svečius, į mišką, ir dalyvavo dar vienoje edukacinėje veikloje „Nepastebimi miško skirtumai“. Vadovė parodė, kokie skirtingi gali būti miško tipai. Supažindino su medžių įvairove, retais, žydinčiais ir valgomais mažaisiais augalais. Užsiėmimo metu vaikai atliko užduotis: susipažino su prietaisais, matavo medžių skersmenis, skaičiavo jų amžių. Įgijo ir chemijos žinių.

      Gaivus vėjo gūsis, dar šilti saulės spinduliukai ir tyras oras visus pakvietė gamtoje pažaisti, linksmai pajudėti. Į progimnaziją mokiniai grįžo įgiję žinių ir patyrę daug įspūdžių.

     Pradinių klasių mokytojos Ramutė Mockuvienė, Dalia Kosienė

                                

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis