Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

      3  Stovyklos „Pažink save ir savo kraštą“ grupės „Gudručiai“ veikla buvo skirta gilinti mokinių gebėjimus bei vaizdinius, ugdyti savavaldžio mokymosi ypatumus, stiprinti sveikatą ir emocinius potyrius.

       Stovyklautojams organizuotos pažintinės išvykos, ekskursijos, edukacijos, patyriminės veiklos po Raseinių kraštą, jo apylinkes, Lietuvos įžymias, įdomias savo kultūra, tradicijomis, vertybėmis vietoves.

Dalyvaudami Gintaro muziejaus organizuotame edukaciniame pasivaikščiojime po Birutės parką, vaikai ne tik klausėsi įdomaus pasakojimo, bet ir atliko užduotėles, kalbėjosi apie parko sukūrimo istoriją, ieškojo skirtumų ir netikėtumų. Leidosi į tolimesnį kelią – link mažojo parterio ir Birutės kalno. Pakeliui stebėjo įdomesnius augalus, gyvūnus. Pasivaikščiojimo pabaiga buvo Birutės kalno viršūnė. Karštos dienos prakaitą nuplovė jūros vandeniu, nuostabių emocijų patyrė statydami smėlio pilis.

      Lankydamiesi Dubysos regioninio parko Lankytojų centre susipažino su padubysio pievų gyventojais, augalais ir parko simboliu – drugeliu Machaonu. Dėliojo dėlionę „Machaonas“, dalyvavo protmūšyje, atliko įvairias užduotis. Specialistė Laimutė Pečkaitienė iš skrynelės traukė įvairius „močiutės saugomus daiktus“, pasakojo apie daiktų kilmę, savybes, su jais susijusias istorijas.

      Mokiniai iš prigimties yra smalsūs, jie nuolat jaučia begalinį norą tyrinėti, eksperimentuoti, ieškoti, išbandyti, atrasti, išsiaiškinti, pažinti savo aplinką, sužinoti, kaip viskas veikia, surasti atsakymus į visus jiems kylančius klausimus. Jie tarsi mažieji detektyvai. Tad kiekviena diena stovykloje jiems buvo kaip naujas iššūkis, kuris skatino pažinti juos supantį pasaulį.

         Bendraudami ir bendradarbiaudami vieni su kitais mokiniai Prabaudos pievoje atliko edukacinius darbus „Kas pievoje gyvena“, „Pamatuok gamtą“, „Paslėpti ženklai“.

         Nemažas iššūkis stovyklautojams buvo žygis Pėsčiųjų taku Raseiniai- Kalnujai. Reikėjo įveikti nemažai kilometrų ir pasiekti pagrindinį žygio tikslą -UAB „Raseinių žuvininkystė“, kur laukė Beno tėtis. Jis yra šios įmonės generalinis direktorius. Vaikai sužinojo, kad UAB „Raseinių žuvininkystė“ - didžiausias žuvininkystės ūkis Lietuvoje, kuriame dirba savo srities specialistai. Tvenkiniuose auginamos žuvys parduodamos Lietuvos didžiuosiuose prekybos centruose, eksportuojamos į Latviją, Lenkiją, Vokietiją. Karpiais prekiaujama ištisus metus, o mažais karpiukais ir kitomis žuvimis įžuvinimui - pavasarį ir rudenį. Stovyklautojai turėjo galimybę ne tik pamatyti, bet ir pačiupinėti visai mažytes ir jau užaugusias žuvis.

Atsisveikindami ir dėkodami stovyklautojai džiaugėsi, kad sužinojo daug naujų dalykų, patyrė, išbandė ir įgijo praktinių įgūdžių.

           Stovyklos vadovė mokytoja Rita Goleckienė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis