Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

         3Šiemet minint 80-ąsias tremties metines mokykloje išsikėlėme tikslą – dirbdami kontaktiniu ir nuotoliniu būdu ugdysimės kūrybiškumo ir bendradarbiavimo kompetencijas, domėsimės Lietuvos gyventojų trėmimų istorija, kūrybiškai pasiruošime ir dalyvausime pilietinėje iniciatyvoje „Gyvybės medis“. Nusprendėme pamokų metu domėtis apie vykusius trėmimus (kokie žmonės buvo tremiami, kodėl, kas ir kaip organizavo trėmimus ir t.t.); skaityti, analizuoti Viktoro Petkaus ir kitų tremtinių, politinių kalinių atsiminimus ar jų ištraukas, sukurti pilietinės iniciatyvos simbolį – Gyvybės medį ir kūrybiniais darbais papuošti mokyklos ar savo namų erdves, nes medis simbolizuoja ir gyvybę (buvę politiniai kaliniai ir tremtiniai, kaip tie medžiai, yra istorijos pasakotojai, perduodantys žinią, ką patyrė jie, jų tėvai ar seneliai). Gyvybės medį susitarėme naudoti kaip simbolį – istorija perduodama iš kartos į kartą, tarsi nuo medžio šaknų į kamieną, o iš kamieno į šakas.

Birželio mėnesį pamokų metu istorijos mokytojai organizavo diskusijas; dorinio ugdymo, lietuvių kalbos mokytojos-atsiminimų ar jų ištraukų garsinius skaitymus, surinktų prisiminimų, pasakojimų pristatymus, priešmokyklinės grupės vaikai ir 1–4 klasių mokiniai per muzikos pamokas klausėsi dainų, patys dainavo apie Lietuvą, 4b klasės mokiniai ir mokytoja Gražina, pasipuošę tautiniais rūbais, žaidė liaudies žaidimus.

Birželio 7-14 d. mokiniai aktyviai dalyvavo kūrybinėje pilietinėje iniciatyvoje „Gyvybės medis“: gamino atvirukus, jais papuošė mokyklos langus, kiemo erdves.

Birželio 14 dieną pradėjome gėlėmis ir Tylos minute pagerbdami Viktoro Petkaus atminimą.

Mokyklos bibliotekoje vyko dokumentinės informacijos ir nuotraukų apie Lietuvos tremties istoriją paroda.

1 aukšte sukurta meninė kompozicija prie pagerbimo lentos, 2 aukšto fojė-stendinė informacija apie mokyklos buvusius mokinius ir mokytojus-pasipriešinimo kovų dalyvius.

Tikime ir turime Vilties, kad skaudūs praeities lietuvių tautai kančios išgyvenimai niekada nepasikartos.



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis