Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

kur ant kalnoPirmokų išradingumas nustebino ne tik jų mokytoją Vidą Petrauskienę, bet ir visus, kurie išgirdo pirmokėlių sukurtą eilėraštį, virtusį kone skanduote. Kaip atsirado šis gražus, skambus kūrinėlis? Mokytoja pasiūlė mokiniams parašyti gražių sakinių apie mokyklą, papasakojo, kad  Kalno vardu mokykla buvo pavadinta 1994 m., vardas visuomenėje prigijo ir iki šiol mokykla dažnai pavadinama Kalno vardu, kad istoriniuose šaltiniuose randama faktų, jog dar XVIII a. pabaigoje čia stovėjusi mokykla, vadinta tuo vardu.

          Mokykla pastatyta aukščiausioje Raseinių miesto vietoje, ant kalno. Pirmokai džiūgavo, jog žino, kad jų tėvai mokėsi šioje mokykloje, tik pavadinimas buvo kitoks-Kalno. Nesunku buvo išradingiems mokinukams paaiškinti kalno prasmę-kopti į pažinimo kalną, siekti žinių, kad tai sunkus, bet prasmingas siekis. Taigi iš tų pasidžiaugimų, gražių sakinukų netikėtai atsirado kolektyvinės kūrybos vaisius – eilėraštis apie buvusį mokyklos pavadinimą. Šiuo savo eilėraštuku pirmokai meta iššūkį kitų klasių mokiniams – gal ir kiti paseks šiuo gražiu pavyzdžiu ir sukurs mokyklos himną.

 

               Jaunieji žurnalistai


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis