Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

        pirmaevelina3a Mūsų mokyklos pradinių klasių mokiniai ir šiais mokslo metais prisijungė prie kovo mėnesį vykusios „Vaikų linijos“ iniciatyvos „Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ“.

         Akcija, kurios tikslas – kurti saugią ir draugišką atmosferą klasėje ir mokykloje, prasidėjusi nuotoliniu būdu visų džiaugsmui buvo tęsiama kontaktiniu būdu (mokykloje). Smagu buvo vėl susitikti su draugais!

         Šiais metais buvo siūloma pažiūrėti ir aptarti 4 trumpus animacinius filmukus, mokančius, kaip laiku sustoti ir nepasityčioti iš kito. Siekiant įveikti patyčias, itin svarbu ugdyti vaikų emocinį intelektą – atpažinti savo ir aplinkinių jausmus, gebėti su jais tvarkytis, ugdyti empatiją, supratimą, kad visada yra kažkas, kas gali tau padėti ištikus sunkumams bei stiprinti norą padėti aplinkiniams. Mokytojos iš rekomenduojamų temų ir veiklų pasirinko jų klasei tinkamas.

 

         1a klasės mokiniai, atlikę užduotį „Kas yra geras draugas?“, išsiaiškino, kas yra svarbu norint būti geru draugu ir kaip sustiprinti draugystę. 1b klasės mokiniai žaisdami mokėsi atpažinti savo ir aplinkinių jausmus, aiškinosi, kas gali padėti ištikus sunkumams, kam ir kada gali padėti jie patys, gamino Draugystės atviruką ir padovanojo klasės draugui. 1c, 2b ir 3b klasių mokiniai kalbėjo apie jausmus, bandė juos atpažinti, piešė savo tos dienos emocijas. 3a ir 2c klasių mokiniai, aptarę filmukus, piešė draugystės tema. 4a klasė taip pat žiūrėjo filmukus, analizavo juos, stebėjo ir aptarė tarp pradinių klasių mokinių dar vis pasitaikančias patyčias, rašė mandagius žodžius, piešė šypsenas ant balionų, kuriuos dovanojo draugams, o pasitaikantį pyktį, uždarę į balioną, susprogdino. 2a klasės mokiniai kartu su mokytoja Ramute sukūrė virtualią draugystės knygą. 3c klasės mokiniai per klasės valandėlę kalbėjo apie patyčias. Išsiaiškino, kada vaikas jaučiasi laimingas ir ką reikia daryti, kad būtų kuo mažiau patyčių. Aptarė, kaip jaučiasi tas, iš kurio tyčiojamasi. 4b klasėje buvo kalbama, kad reikia netoleruoti nepagarbaus elgesio ir įvardyti, kaip jaučiamasi tuo metu. 2b, 3a, 3b ir 4b klasėse vyko šokiai #IŠSIŠOKBEPATYČIŲ.

         Pradinukai, dalyvaudami akcijoje „Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ“, suprato, kad draugišku elgesiu ir mažais darbais gali prisidėti prie to, kad gera būtų gyventi jam ir šalia esančiam.

                 Pailgintos mokymosi dienos grupės vyresnioji auklėtoja Reda Baltkojienė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis