Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Leidinys12021 m. kovo 6 d. vyko respublikinis konkursas „Mano žvilgsnis į supantį pasaulį“ nuotoliniu būdu. Renginyje buvo pristatyta daugiau nei 60 darbų. Mokiniai eksperimentuodami aiškinosi fizikinių gamtos reiškinių priežastis, stebėjo kambarinius augalus ir vabzdžius. Tyrė, kas padeda mažinti taršą plastiku, kur ir kokiomis sąlygomis laikyti maisto produktus, kad jie kuo ilgiau išliktų švieži, ar tikrai išmanieji prietaisai kenkia akims, ieškojo atsakymų, kodėl dangus būna mėlynas, kas yra neutroninės žvaigždės ir kvazarai. Daug dėmesio skyrė savo artimiausios aplinkos – namų ir mokyklos – tyrimams: vertino mokyklos kiemo biologinę įvairovę, analizavo vandens ir oro taršą. Savo darbuose jaunieji tyrinėtojai per eksperimentus ir bandymus taip pat mokėsi suprasti tokius reiškinius, kaip difuzija, inercija ar vaivorykštė, tyrė aplinkos sąlygų poveikį augalams ir jų daigumui, aiškinosi, ar įmanoma atliekas kompostuoti bute, kas lemia skaitymo greitį.

kk projekto logo

          Konkursui pristatyta ir daug įvairių produktų sukūrimo idėjų – nuo roboto rankos ar kaleidoskopo konstravimo iki dezinfekcinio skysčio dozatoriaus, antibakterinio rankų kremo ir naminio šampūno. Pristatytas net skraidančio ateities automobilio maketas! Konkurso metu darbai buvo vertinami už darbo tikslų atitikimą, moksliškumą, aktualumą, kūrybiškumą, savarankiškumą, iškeltų uždavinių ir gautų išvadų pagrįstumą, informatyvumą, estetinį vaizdą bei už gebėjimą diskutuoti su vertinimo komisija. Vertinimo komisija laureatų diplomais nutarė apdovanoti 17 darbų autorius. Dar trijų darbų autoriams bus išsiųsti pagyrimo raštai. Mūsų mokyklos 6a klasės mokinys Pijus K. pristatė tiriamąjį darbą „Žiemojančių paukščių stebėjimas ir globa“, o 7b klasės mokinė Deimantė Z. - tiriamąjį darbą „Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos kiemo biologinė įvairovė“. Abu mokiniai tapo konkurso laureatais.

 

Sveikiname mokinius Pijų ir Deimantę bei biologijos mokytoją metodininkę Rasą Vaišvilienę už puikius pasiekimus konkurse ir linkime sėkmės.

 

 

 

 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis