Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Jau tradicija tapo mūsų mokykloje rengti mokinių darbų parodas, skirtas Pasaulinei Žemės dienai. Šiais metais ypatingas dėmesys buvo skirtas paukščiams. Kovo mėnesio pradžioje paskelbtas inkilų konkursas „Namai sparnuočiams“. Vyresnių klasių mokiniai patys gamino inkilėlius, o mažesnieji į pagalbą  pasitelkė tėvelius. Kovo 20 dieną mokykloje II aukšto fojė buvo iškelta Žemės vėliava ir atidaryta inkilėlių paroda. Mokinių darbus apžiūrėjo ir vertino komisija. Geras inkilas - kuriame paukščiai išperi sveiką ir gausią jauniklių vadą. Jis turi būti saugus, apsaugoti nuo plėšrūnų ir išlikti toks kuo ilgiau, nepriklausomai nuo oro sąlygų, turi būti nebrangus, paprastas. Vertinant inkilus, buvo atsižvelgta į inkilo  kokybę, inkilo  dizainą, meniškus elementus. Dubysos regioninio parko direktorius Vygantas Kilčauskas džiaugėsi, kad mokiniai pagamino uoksinių inkilų, kurie natūraliai atrodo ir puikiai dera prie kraštovaizdžio, juose mielai įsikuria įvairūs, uoksuose perintys paukščiai.

Technologijų mokytojas Jonas Gailius įvertino tai, kad lentinių inkilų gamybai dauguma mokinių teisingai pasirinko iš vidaus visiškai neobliuotas lentas, o išorę papuošė įvairiais ornamentais. Biologijos mokytoja Rasa Vaišvilienė akcentavo, kad mažesnieji - zyliniai inkilai turi būti atidaromi, kad rudenį juos būtų galima išvalyti ir atlikti stebėjimus. Dailės mokytoja Gitana Jukilaitienė pasidžiaugė jaunųjų meistrų menine išmone. Nors diena buvo žvarbi, 10 c klasės mokiniai kartu su biologijos mokytoja ir Dubysos regioninio parko direktoriumi prie mokyklos iškėlė pirmąjį inkilą. Vėliau ir kiti inkilėliai bus iškelti mūsų mokyklos  ir  Dubysos regioninio parko teritorijose. Tą popietę mokiniai dar sužinojo, kad inkilo anga turi „žiūrėti“ į rytų-pietryčių pusę, kad vienas inkilas nuo kito keliami 30-50 metrų atstumu, kad inkilai keliami 2-5 metrų aukštyje, į kokius medžius iš viso negalima kelti inkilų. Renginiai, skirti Žemės dienai, tęsis iki balandžio mėnesio. Kovo pradžioje buvo paskelbtas piešinių ir fotografijų konkursas „Gandrus pasitinkant“. Darbai bus eksponuojami balandžio mėnesį. Visi inkilų meistreliai ir jaunieji menininkai bus apdovanoti padėkomis, o geriausieji - ir atminimo dovanėlėmis. Geriausių darbų autoriai yra šie: Gediminas Gružinskas (10 a kl.), Ignas Gurskis (5 c kl.) ir tėtis Remigijus Gurskis, Ingrida Grigaitė (7 c kl.), Justinas Bataitis (7 a kl.).


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis