Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

     Jau 30 kartą Lietuva mini Sausio 13 –ąją – Laisvės gynėjų dieną. Tai liūdna ir kartu iškilminga diena. Tai diena, kai mes prisimename tuos, kurie drąsiai gynė Lietuvą ir paaukojo gyvybę už mūsų laisvę. 1c klasės mokiniai kartu su savo tėveliais dalyvavo pilietinėje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“. Ankstyvą rytą namų languose supleveno žvakių liepsnelės. Papuošę savo namus ir pasipuošę patys savo gamintomis Neužmirštuolėmis pirmokėliai susirinko į pamoką. Visi įdėmiai žiūrėjo filmuotą medžiagą apie 1991 metų sausio įvykius. Po to klausėsi skaitomos M. Nargėlaitės pasakos „Pasaka vaikams apie Sausio 13 dienos įvykius“, kurioje Lietuva vaizduojama kaip didelis stebuklingas miškas.

      


          Pačiame miško centre augo didžiulis ąžuolas, kurio viršūnėje tekėjo Saulė. Miške gyveno laimingi žmonės. Bet jų laimė truko neilgai, nes vieną dieną iš tamsios Rytų šalies atropojo raudonas devyniagalvis Slibinas.... Baisųjį Slibiną, piktas meškas, tarp Slibino ir miško gyventojų vykusias kovas ir vėl ąžuolo viršūnėje patekančią Saulę savo piešiniuose pavaizdavo mažieji 1c klasės dailininkai. Pirmokai nuoširdžiai tiki, kad ši kraupi istorija daugiau niekada nepasikartos, kad giedro dangaus neužgoš tamsūs debesys. Todėl ir minime šią dieną, kad žinotume, kodėl mes esame laisvi.

          Regina Kaminskienė, 1c klasės mokytoja


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis