Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

6Konkursas gamtos bičiuliams – „Surask juos visus!“ buvo paskelbtas pavasarį. Iki 2020 metų gruodžio 1 dienos žaidimo dalyviai Lietuvoje turėjo surasti kuo daugiau iš 100 sąraše pateiktų organizmų rūšių, radinius nufotografuoti ir įkelti į programėlę iNaturalist. Kai kurios šių rūšių yra labai dažnos, randamos vos išėjus į lauką. O kitos – gerokai retesnės. Kad galėtum surasti juos visus, neužteko tyrinėti tik savo kiemą. Gamtininkams teko aplankyti miškus bei pievas, braidyti po pelkes. Už retesnes rūšis dalyviai pelnė daugiau taškų. Dėl prizo varžėsi šimtai mokyklinio amžiaus vaikų, tačiau žaidimas buvo labai populiarus ir tarp suaugusiųjų. Pirmąsias 10 vietų užėmė ne būtinai tie, kurie nufotografavo daugiausiai rūšių, bet tie, kurie surinko daugiausiai taškų todėl, kad ne visas rūšys buvo vienodos vertės.

Didžioji dilgėlė ir kiti daugeliui pažįstami, kasdien matomi gyvūnai, augalai ir grybai buvo verti tik 1 taško. Tuo tarpu įspūdingi ar retai aptinkami organizmai, tokie kaip vapsvavoris ar ausiadyglis – net 10. Tarp aktyviausių Lietuvos gamtos stebėtojų - mūsų mokyklos šeštokas Pijus Kreimeris. Pijus rado net 94 rūšis ir surinko 249 taškus (iš galimų 280) ir užėmė antrąją vietą, nuo nugalėtojos atsilikęs vienu tašku. Per tokį trumpą laiką surinkti visas 100 rūšių – nelengva užduotis net ir patyrusiems gamtininkams. Šiame konkurse dalyvavo ir daugiau mūsų mokyklos mokinių, nors jie nesurado visų skelbtų organizmų rūšių, bet patyrė daug gerų atradimo emocijų, smagiai praleido laiką gamtoje ir daug išmoko apie Lietuvoje aptinkamus organizmus. Interviu su konkurso organizatoriumi ir Pijumi laidoje LABAS RYTAS, LIETUVA https://www.facebook.com/watch/?v=551484832208006

 

Pijaus mokytoja Rasa Vaišvilienė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis