Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

         1 Mokyklos kiemelyje pastatytas knygų namelis. Tai netradicinė lauko bibliotekėlė, kuriai suteiktas projekto „Dalinkis knyga“ unikalus numeris, ir ji bus įregistruota specialiame pasaulio žemėlapyje.Bibliotekėlė įrengta Raseinių rajono savivaldybės vaikų vasaros poilsio socializacijos programos „Pažink save ir savo kraštą“ lėšomis.

         Gruodžio 1 dieną pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita P. (gražios idėjos iniciatorė) pakvietė 1b klasės mokinius su savo mokytoja Dalia K. į knygų namelio atidarymą - pristatymą. Išėję į kiemelį pirmokai pastebėjo raudonu kaspinu perrištą didžiulę dovaną. Gerb. mokyklos direktorius perkirpo kaspiną ir knygų namelio durelės atsivėrė. Mokytoja Rita P. atskleidė paslaptį, kad šis knygų namelis nepaprastas – tai lauke įrengta miniatiūrinė bibliotekėlė, kurioje galima palikti knygas ir jas mainyti, kai kuriais atvejais – ir pasiimti su savimi. (Tokių knygų namelių idėja yra išplitusi bent 91 šalyje).

          Ši neįprasta ir visą parą mokyklos kieme veikianti bibliotekėlė yra visos mūsų mokyklos bendruomenės turtas ir vertybė, juo turime rūpintis visi, kad kiekvienas galėtume ten rasti, palikti savo knygą, kurią perskaitei, ir pasiimti tą, kurios reikia. Štai taip draugiškai galėtų vykti knygų mainai, ką ir pademonstravo mūsų mokyklos direktorius savo pavyzdžiu parodydamas pirmokams, kad labai smagu ne tik gauti, bet ir dovanoti mažas, bet labai prasmingas dovanėles - knygutę lauko bibliotekėlei. Mažuosius pradžiugino pasipuošę pasakos personažai „Snieguolė ir septyni nykštukai“, kurie padėjo pirmokams įminti mįsles, smagiai žaisti žaidimą „Milžinai ir nykštukai“.

Mūsų mokyklos bendruomene, artėjančių švenčių proga lauko bibliotekėlei dovanokime knygutes, o vieni kitiems - šilumą ir gerumą!

                     Pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Petkienė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis