Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

maxresdefaultLapkričio 19 dieną Lietuvos 5–12 klasių mokiniai buvo pakviesti dar į vieną „Pažinimo voratinklio“ nuotolinę pamoką „Gamtos fotografas: profesija ar pomėgis?“. Pamoką vedė Boris Belchev, ornitologas, gamtos fotografas, gamtos gidas. Šį kartą gamtininkas papasakojo apie gamtos fotografo profesiją, ko reikia, kad taptumei geru gamtos fotografu, kaip pagauti vieną neeilinį kadrą. Boris Belchev teigia, kad gamtos fotografas yra mokslininko ir menininko junginys, kuris mato gamtą taip, kaip įprastas žmogus nemato, kitaip tariant jis mato šviesą, kompoziciją ir išmano savo įrangos galimybes. Gamtos fotografas paaiškino, kodėl vieno fotografo kūryba sukelia emocijas, o kito ne? Kas vyksta, kai keičiasi matymo kampas?kk projekto logo

         Kas būtų, jei fotografo profesijos nebūtų? Kaip netrikdant gamtos pagauti gražių kadrų? Klausydami paskaitos mokiniai sužinojo ir apie kitus gamtos fotografo „virtuvės“ ypatumus. Boris Belchev yra bulgaras, tačiau jau daugiau nei dešimt metų gyvena Lietuvoje. Gamtos fotografas veda ekskursijas po Nemuno deltą, seminarus apie paukščius ir jų fotografiją. Yra surengęs ne vieną asmeninę ar kartu su kolegomis gamtos fotografijų parodą Lietuvoje ir Bulgarijoje, dalyvavo rengiant Bulgarijos paukščių atlasą. Tad klausimai, kuriuos pateikė mokiniams, buvo apie Lietuvos ir Bulgarijos paukščius. Tarp penkių geriausiai atlikusių pateiktas užduotis - vėl mūsų 8a klasės mokinė Gabija Kvietkutė. Dovanų kraitelė Gabijai vis sunkėja. Sveikiname Gabiją.

 Biologijos mokytoja metodininkė Rasa Vaišvilienė


Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis