Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą,
išaugusį iš pelenų,
kaip savo rūpestį didžiausią,
kuriuo lyg vieškeliu einu.
                J. Marcinkevičius

1990 m. kovo 11 d. Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą, kuriame rašoma, kad atstatomas 1940 metais svetimos jėgos panaikintas Lietuvos Valstybės suvereninių galių vykdymas ir Lietuva nuo šiol yra nepriklausoma valstybė. O mes, valstybės gyventojai – laisvi piliečiai, turintys teisę gyventi, džiaugtis, bet ir jaučiantys pareigas  - puoselėti lietuvių kalbą, švęsti valstybines šventes ir ugdyti jaunąją kartą.

iaugtis ir švęsti reikia mokėti. Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos bendruomenė visuomet stengiasi valstybines šventes paversti džiaugsmo, aktyvių piliečių oaze.

Artėjant kovo 11  dienos minėjimui, muzikos mokytoja D. Rapolienė paskelbė registracijos pradžią į „Chorų karų“ konkursą. Visi 5-10 klasių mokinių kolektyvai buvo itin aktyvūs: rinkosi, derinosi dainas ir sceninį įvaizdį. Šventėje sveikinimo kalbą taręs mokyklos direktorius G. Diržys nuoširdžiai džiaugėsi, jog visos dainos skambėjo lietuviškai. Išties buvo kuo pasidžiaugti – skambėjo seniai girdėtos ir žinomos dainos, kai kurie rinkosi šiuolaikinės muzikos interpretacijas. Verta pagirti – „Chorų karų“ dalyviai neužmiršo ir sceninės aprangos – buvo tinkamai pasipuošę. Klasės buvo suskirstytos  dviem segmentais: 5-7 kl. ir 8-10 kl. Visi klasių kolektyvai buvo puikiai pasiruošę, tačiau geriausiai pasirodė 6 a  ir 9 a klasės mokiniai. Nuosprendį paskelbė kompetentinga komisija – muzikos mokytoja D. Rapolienė, dailės mokytoja G. Jukilaitienė, šokio mokytoja A. Jukilaitienė ir klasių atstovai.  Įsteigtas prizas – pereinamoji taurė – neleis užsnūsti ant laurų, o vers pasitempti ir kitais metais pasirodyti su nauja jėga, su nauja daina.

Smagiausiu ir netikėčiausiu renginio akcentu tapo muzikos mokytojos D. Rapolienės suburtas mokytojų choras, užtraukęs dainą „Žalioj stotelėj“. Mokyklos mokiniams tai buvo netikėta. Šaunu, kai mokytojai moka ne tik reikalauti, bet ir duoti. O ir su daina per gyvenimą lengviau žygiuoti ir smagu šventę švęsti.

Bibliotekininkė Lina Stulgienė


 

Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis