Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Elektroninis paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Tel. (8 428) 52 167

1Renginio aktualumas: mokiniai žino svarbiausias Lietuvai šventes, bet dar ne visai suvokia jų prasmę ir svarbą. Taigi šios valandos tikslas ir buvo ne tik suburti klasės bendruomenę šiai prasmei, bet ir ugdyti pilietiškumą ir patriotizmą, skatinti suvokti valstybinės šventės svarbą, mokyti mokinius švęsti valstybines šventes.

Renginio dalyviai: 2 a klasės mokiniai ir jų tėvai.

Šventinės valandos išvakarėse mokiniai kartu su tėvais gamino trijų spalvų patiekalus, kuriuos atsinešė į klasę, rinkosi eilėraščius apie Lietuvą, juos mokėsi atmintinai arba raiškiai perskaityti. Taip pat pagamino pakvietimus į renginį.

Valandą „Brangiausios spalvos trys“ organizavome tėvams patogiu metu-per jų pietų pertrauką.

Šventės pradžioje kalbėjau: „Tarp daugybės neeilinių dienų yra itin didžios dienos. Šiandien čia minim artėjančią Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Kad ši šventė išties didinga, abejonių nėra. Ši diena nulėmė tai, kad šiandien galime gyventi laisvoje Lietuvos Respublikoje. Kad turime galimybę orūs stovėti tarp kitų tautų ir šalių. Kad esame laisvi, pripažinti…Ši diena lėmė tai, kad galime laisvai bendrauti tarpusavyje ir su kitomis tautomis, ji išvadavo nuo kasdieninės baimės būti persekiojamu, varžomu ir įtarinėjamu savo tautos žmogumi. Bet svarbiausia - šios dienos dovana – būti laisvu, būti savimi, o visiems kartu būti atskira ir niekieno nevaldoma tauta, valstybe. Esame laisvi. Savo džiaugsmą išreikšti galime šimtais būdų, tačiau šiai šventei labiausiai tinkamas būdas – daina“.

Šventę pradėjome bendra daina „Mano Vytis ir trispalvė“, kuri mokiniams labai patinka ir ją pasididžiuodami dainuoja.

Po to mokiniai nuoširdžiai deklamavo, skaitė savo pasirinktus eilėraščius apie Lietuvą. Reflektuodami aiškino, kas jiems yra Lietuva, kodėl gera čia gyventi, kokiais gražiais darbais gali papuošti savo Tėvynę: „Man Lietuva- tai aš“, „tai mano draugas, mano tėvai“, „mano namai, mano žemė“, „dangus irgi mano, kur pažvelgsi- viskas mano“, „mano mama, jos švelnumas“, „kai turiu, kam paduoti ranką“...

Tada pristatė savo pagamintus trispalvius patiekalus, jais vaišinosi, šoko ir linksminosi.

Valanda prabėgo labai greitai, antrokams bei jų tėvams sakiau: „Galvokite apie Lietuvą šiandien, gyvenkite joje šiandien, dirbkite, mokykitės, mylėkite, džiaukitės, šypsokitės, kurkite ir būkite laimingi, gyvendami savo Lietuvoje“.

Klasės mokytoja   Rita Goleckienė



Paieška

fondu programa

pirmokupriemimasirkt

Informacija apie COVID-19

Rekomendacijos, patarimai, prevencijos priemonių taikymas dėl naujojo koronaviruso (COVID -19).

Sekite naujienas Sveikatos  apsaugos ministerijos svetainėje:

coronaiconKorona stop

Bendros rekomendacijos

Ikimokyklinis ugdymas

Pradinis ugdymas

Pagrindinis ir vidurinis ugdymas

Neformalusis vaikų švietimas

docInformacija Tėveliams

 

Orai Raseiniuose

Raseiniai

°C
Atmosferos slėgis hPa
Vėjo stiprumas: m/s
Vėjo kryptis:

Atostogų garso takelis